Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam zamiar podłączyć podłączyć wzmacniacz w bmw e90 i tu mały problem gdzie mogę podłączyć REMOTE ??? Proszę tylko o sprawdzone porady. Pozdrawiam.
Opublikowano

Wiele przetwornikow Hi-Lo, ktory musisz zastosowac podłączając wzmacniacz ma sensor włączenia i poza sygnalem "Lo" masz również staerowanie remonte.

Z jakiego przetwornika chcesz skorzystać?

Adrian

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pin 13, wtyczka zespolona Metra 71-9003, podłączona z tyłu radia lub nawigacji.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Wiele przetwornikow Hi-Lo, ktory musisz zastosowac podłączając wzmacniacz ma sensor włączenia i poza sygnalem "Lo" masz również staerowanie remonte.

Adrian

Stary wszystko git ale nic z tego nie rozumiem, jeżeli byłbyś na tyle uprzejmy to prosze o przetłumaczenie to na jezyk zwykłego człowieka.

Opublikowano
Poszukaj w ktoryms bezpieczniku 12v po zaplonie i tam tez mozesz podlaczyc remote ;)

Dzieki za rade na to jeszcze nie wpadłem.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Adrian

Przetwornik hi-low nie jest konieczny jeśli przekoduje się radio/nawigację na system Hifi i użyje odpowiedniego wzmacniacza...

Opublikowano

Adrian

Przetwornik hi-low nie jest konieczny jeśli przekoduje się radio/nawigację na system Hifi i użyje odpowiedniego wzmacniacza...

Poczytałem o przetwornik Hi-Lo lecz ten z którego korzystam nie ma sterowania remonte

Opublikowano

Sprawdzona osobiście porada:

Radio Professional (non-iDrive) przekodowane na Hi-Fi ma wyjście na poziomie Hi czyli Speaker level czyli można do niego podłączyć bezpośrednio głośniki.

W moim przypadku dobrze sprawdził się wzmacniacz z wejściem Speaker level: Alpine MRX-F30 zasilający głośnik średniotonowy + tweeter oraz głośnik niskotonowy pod fotelami.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.