Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy może orientuje się ktoś jaki jest koszt wymiany 4 szt. tuleji wózka (sanek). Ile może zażyczyć sobie mechanik za taką usługę. I ile takie tuleje moga kosztować? może ktoś już to robił.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zależy gdzie będziesz robił, ale musisz być przygotowany na koszt robocizny rzędu 200-500 za samą robociznę a ceny tulei znajdziesz tutaj:

http://www.czescidobmw.pl/

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Roboty jest na 6-8h jak się nic po drodze nie wysra, trzeba "zdjąć" całe tylne zawieszenie, rozłączyć wał, hamulce, prasować tuleje, a po złożeniu zalać płyn, odpowietrzyć hamulce i zrobić geometrie. Za 200zł to chyba tylko jakiś desperat by się tego podjął. :shock:

Aaa i jak już się bierzesz za te robotę to wymień wszystkie 7, a nie tylko te 4.

Opublikowano
Popieram połowa samochodu do rozebrania myślę że na 4-5 stów trzeba być gotowym zależy też oczywiście czy u pana mietka czy w jakimś ceniącym się warsztacie. Bax jesteś pewny że hamulce trzeba odpiąć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram połowa samochodu do rozebrania myślę że na 4-5 stów trzeba być gotowym zależy też oczywiście czy u pana mietka czy w jakimś ceniącym się warsztacie. Bax jesteś pewny że hamulce trzeba odpiąć?

Jakoś nie widzę tego żeby zdjąć wózek, a reszta zawieszenia "zawiesić" w powietrzu. To kilkadziesiąt kilo złomu na każdą stronę. Jak odkręcisz dyfer i wahacze od wózka to będą wisieć tylko na mocowaniu w progu i amortyzatorze. Na upartego może tak się da ale wtedy dużo mniej miejsca na manewry. Stabilizator i tak trzeba zdemontować.