Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj w moim e46 330d automacie doszło do zerwania paska wieloklinowego. Po zauważeniu zaświecenia się kontrolki od ładowania oraz wskazówki temp slinika na max zjechałem na autostradzie w najblizsze bezpieczne miejsce na poboczu. Auto zostało odwiezione do mechanika. Chciałem się zorientować, co mogło zostać uszkodzone i jaki może być ewentualny koszt naprawy. Zdaję sobie sprawę, że trzeba najpierw posprawdzać co się stało, ale dla świętego spokoju chciałbym być przygotowany na ewntualne informacje od mechanika. Dzięki i pozdrawiam.
Opublikowano

Jeśli będziesz miał szczęście to może skończyć się tylko na wymianie paska. Polecam wymienić od razu rolki i pasek od klimy wraz z rolką. Jeśli nie tylko pasek, to mogłeś uszkodzić uszczelkę pod głowicą.

Wszystkie rolki (INA, jak na pierwszy montaż) i paski to koszt ok. 200 zł. Z wymianą poradziłbyś sobie bez problemu sam, zobaczymy ile skasuje "fachman". :8)

Opublikowano
Tutaj nie ma co się zepsuć więcej. Wymień pasek, rolki, napinacz i w drogę. Tak jak napisał Anioł, mógłbyś bez problemu sobie sam to wykonać z przeciągu godzinki czasu. Daj znać o wyniku diagnozy i kosztach naprawy. Pozdr
Opublikowano
Mam nadzieję, że wasze prognozy się sprawdzą i to chwilowe zagrzanie silnika nie odbije się na jego działaniu i mojej kieszeni. Trochę mnie uspokoiliście, no ale jutro może mechanik powie jakieś szczegóły.
Opublikowano
Dzisiaj mechanik wyciagnal stary pasek. Sprawdził rolki i napinacze - stwierdził, że nie ma żadnych uszkodzeń. Jutro ma zamontować pasek i zobaczymy, co dalej - oby to wystarczyło i autko śmigało jak wcześniej.
Opublikowano
Dzwonił do mnie właśnie mechanik. Za części wyszło ok. 120 zł, a za wymianę i podpięcie pod kompa 160zł. W piątek pojadę do Krakowa po samochód. Dobrze, że to tylko pasek.
Opublikowano
Allllleeee pojechał z ceną. Moj kuzyn w wawie za wymianę trzech pasków klinowych w e34 525 zapłacił 150 z materiałem.
Opublikowano
Za części wyszło ok. 120 zł

Czyli za jeden pasek?

Chyba z Pewexu