Skocz do zawartości

klocki hamulcowe 316i m40 jakie?4200 obrotow traci moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam stalem sie niedawno posiadaczem pieknej e36 i musze wymienic kostki hamulcowe na przod. Moglibyscie doradzic mi odpowiednie zeby byly niedrogie a dobre.

Mankametem w mojej buni jest to ze traci moc przy 4200 mco moze byc przyczyna uklad dolotowy jest sprawdzony w 100% hmm moze zle ustawiony zaplon?

Opublikowano
może być słaba pompka paliwa zapchany filtr paliwa przepływomierz i wiele innych podjedz na komputer
Opublikowano
Witam! Mam włąsnie ten sam problem w swojej buni 2.5 24v. Przy 4 tyś zaczyna szarpac i dalej juz nie wkreca sie w obroty. Co to momze byc??
Opublikowano

Postprzez oskarek295 » 08 Maj 2013 08:16

Witam! Mam włąsnie ten sam problem w swojej buni 2.5 24v. Przy 4 tyś zaczyna szarpac i dalej juz nie wkreca sie w obroty. Co to momze byc??

Na dodatek jezeli ja Przeciągne powyzej tych 4 tys to wlaczaja sie awaryjne i robi sie niebieski dym w kabinie.. bunia jest w gazie

Opublikowano
Witam co do klocków hamulcowych to polecam firme TRW, zawsze kupowałem klocki z tej firmy i jeszcze nigdy się nie zawiodłem, a lubię często sobie nacisnąć na hamulec :D. Np. coś takiego http://www.iparts.pl/czesc/klocki-hamulcowe-komplet,bmw,3-compact-e36-1994-03-2000-08,316-i-102km,16-299-3811-100030-0-161-gdb917.html

Pozdrawiam :)

PO PIERWSZE JEST TAKIE COS JAK CYTUJ, po drugie niesbieski dym oznacza spalony olej w większości przypadków, co u Ciebie jest ciężko powiedzec, moze cos z instalacja masz skoro sie awaryjne wlaczaja albo ktos cos mieszał w elektryce , po trzecie napisałem wyraźnie "co do m40 bla bla bla" :)