Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otworzylem centralnie drzwi ale nie moglem otworzyc bagazika, sprobowalem kluczyliem przekrecilem i teraz nie moge otworzyc - mechanicznie :(

Zamek ma byc do otwarcia przekrecony w poziomie? Bo mialem w pionie i dzialalo wczesniej na centralny

Czy moge wejsc przez tyl auta do bagaznika?

Opublikowano

mam wersje ze schowkiem na narty, zdjalem podklokietnik, wyjalem worek na narty, niestety mi nie udało się wejść, ale moja dziewucha się wślizgnęła, znalazła zaślepkę zdjęłą ją i próbowała przesunac na boki niestety bez skutu, proszę o porady jak dokladniej sie za to zabrac tak abym mogl wytulaczyc dziewczynie co ma robic

wklejam zdjęcie zrobienia w bagazniku

http://www.tinypic.pl/wrs32x1rda9g

gdzie jest przycisk do otwarcia bagaznika z samochodu?

Opublikowano

Guzik do otwierania bagażnika znajduję się przy rączce od otwierania maski, ale nie wszystkie miały ten guzik z tego co wiem. Mechaniczne otwarcie bagażnika wymaga trochę siły. Nie którzy boją się, że złamią kluczyk, ale wszystko będzie ok. Powodzenia.

P.S. Ciekawy jestem jak Twoja kobieta wygląda, że się zmieściła tamtędy :mrgreen:

Opublikowano
psikalem odrdzewiaczem i mosem do zamka krecilem i nic.,... mam tylko 1 kluczyk i boje sie ze go przekrece, zreszta uzywalem dosc duzej sily, pytanie czy moge go jakos otworzyc beda od wewnatrz bagaznika?
Opublikowano
To nie będzie takie łatwe. Mechaniczne otwarcie bagażniku to z pozycji wyjściowej kluczyk ma się przekręcić o 90 stopni jak dobrze pamiętam. A jak boisz się, że go przekręcisz to dorób zwykły kluczyk bez pilota. Koszt 30 zł. Sam dorabiałem taki sobie na wszelki wypadek.
Opublikowano
mi udało się przekrecić kluczykiem z sanegi początku, ale tylko do pozycji poziomu zamka- i w takim pozycji został zamek, z tego co wiem zawsze powinien wrócić do pozycji pionowej, próbuje docisnac calym swoim ciezarem i nic nie pomogaga
Opublikowano

Żeby dostać się do zamka od wewnątrz musisz zdemontować element nr. 10 z rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD11&mospid=47537&btnr=51_2286&hg=51&fg=65 .

- ściągasz maskownice śruby w uchwycie do zamykania klapy

- wykręcasz śrubkę z ww. uchwytu

- od góry osłona trzyma się już tylko na 4 kołkach nr 14 ( wystarczy podważyć i odskoczą )

i tu dopiero zaczynają się schody ponieważ na dole osłona trzyma się na dwóch kołkach rozprężnych nr.22.

Możesz spróbować odchylić obudowę i wypchać je w dół choć nie mam pojęcia czy jest taka możliwość. Jeśli niema to pozostaje wersja siłowa czyli połamanie jej i dostanie się do zamka.

Tu masz schemat jak to wygląda od wewnątrz.

Gdyby awaria przytrafiła ci się dwa dni wcześniej to porobiłbym ci fotki bo miałem to rozebrane.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
mi udało się przekrecić kluczykiem z sanegi początku, ale tylko do pozycji poziomu zamka- i w takim pozycji został zamek, z tego co wiem zawsze powinien wrócić do pozycji pionowej, próbuje docisnac calym swoim ciezarem i nic nie pomogaga

a klucz został w zamku czy go wyjołeś ?

jak został to psikaj WD40 i ruszaj aż przekręcisz do pionu (innego wyjścia i tak nie masz)

jak wylaz w poziomie to zamek i tak do wymiany

Opublikowano

kluczyk wyjąłem normalnie jednak zamek został w poziomie - jest to mechaniczne zaryglowania zamka, stosuje się je kluczem głównym przekręcając go w prawo, stosuje sie tego np. jak przekazujemy komuś kluczyk hotelowy (którym nie otworzymy bagażnika i środkowego schowka pasażera)

problem rozwiązany, udało się bezinwazyjnie bez wiercenia, łamania itp otworzyć bagażnik

Opublikowano

Dla potomnych :)

Pojechalem dorobic nowy kluczyk, z wyzszym stanem, org nie lapal prawdopodobnie wszystkich zalladek w zamku. Zamek otworzyl sie bez najmniejszego problemu. Przy okazji nabylem zapasowy kluczyk - mialem tylko 1.