Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypuszczam, że uszczelniacze zaworów już się wyjechały i stąd taki wynik 0,4 l / 1000 km. To nie jest mało, ale też żadna tragedia. Można zrobić wymianę "przy okazji" grzebania w okolicach głowicy.

Przynajmniej właściciel nie wciska kitu

- Panie, nie bierze ani grama :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
jeśli mówi Ci prawde to nie ma tragedi,gumki uszczelniaczy dźwigienek zaworowych wymienisz za grosze,ale może wcale nie bierze oleju tylko gdzieś cieknie?pozdro
Opublikowano

6-o cylindrówka musi swoje wciągnąć - obejrzyj sobie świece czy nie są ubabrane w oleju

ale takie ilości, to norma - kiedyś (nie pamiętam już gdzie) czytałem, ze m20 wg producenta wciąga 1l./1000 km :shock:

jak przy odpalaniu na zimnym nie dymi za bardzo, to się nie przejmuj

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

witam, mi też m20 chlała olej, mechanik zrobił próbę olejową, wypadła ok-czyli pierścionki ok, więc zrobił uszczelniacze trzonków zaworów i było jak fabrycznie.

pozdro

Opublikowano

Witam serdecznie.

Może ktoś mi doradzi jaki olej wlać do ety? Czytałem archiwum, napotkałem na różne opinie, ale nie wiem czy te silniki nie mają jakichś szczególnych "upodobań". Aktualnie jest wlany mineralny, nie wiem od kiedy jest lany taki olej, warto wlać półsyntetyka, czy lepiej zostać przy mineralnym? Przebieg auta to jakies 250 000 rocznik 87.

Dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano
wlej dobry olej mineralny, ze swojej strony polecam Mobil, Carlube...te oleje sprawdzalem na wlasnych silnikach i sa jak najbardziej ok.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D