Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od paru dni coś w moim e36 320i 1993 zaczęło huczeć pod maską powyżej 2,5 tys obrotów ! Ogólnie dzwięk wygląda jak świst z turbiny. Wcześniej czegoś takiego nie było więc jestem zaniepokojony. Dodam że auto posiada gaz ale problem występuje zarówno na benzynie jak i na gazie. Czy powinienem nie jeżdzić autem z tego powodu i co to może być ??? Proszę o pomoc !!
Opublikowano

Wydaje mi się, że Visco ci się skończyło albo, że sie silnik mocno nagrzewa.

Ten świst to prawdopodobnie wiatrak chłodnicy załączany przez sprzęgło wiskozowe.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Właśnie , jak zapaliłem auto po całej nocy i otworzyłem maske i dodałem trochę gazu to wiatrak tak szybko zaczął pracować że myślałem że mnie wywieje z garażu. Visco wymieniałem jakieś 1,5 roku temu ale nie na nowe tylko na używane !! Można przez jeszcze jakiś czas z tym jeździć ??? Doadam że auto się nie grzeje bo wciąż obserwuję zegary.
Opublikowano
można ale najpierw sprawdź może czy jakiś syf go nie blokuje że kręci sie na stałe,bo może siedzi jakiś paproch.pozdro
Opublikowano
to było Visco tak jak przypuszczaliście. Wymieniłem teraz już na nowe i po problemie. Kręciło się już na stałe i w samą pore wymieniłem bo by jeszcze pompe wodną wykończyło. Bardzo dziękuję za poradę!!!!