Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj jechałem do pl i auto ustało na 150km autobany usterka znana bolej wyleciał filtrem gdyz był za długi tak stwierdził mechanik temperatura. Była 90 dobra smarowanie sie nie zaświeciło pomimo braku oleju auto ustało i po wlaniu oleju i próbie urochomieniu motor telepie i działa na 3 garach po czym gaśnie po 5 sek jest brak reakcji na gaz smarowanie gasnie szybko po odpaleniu czy to komp czy motor

viewtopic.php?f=72&t=117890

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano

Używaj czasami znaków interpunkcyjnych bo tego nie da się czytać.

Moim zdaniem powinieneś pod filtr dać kubełek jakiś i wlać stary olej jak było nowy :mrgreen:

Ile miałeś tego oleju po zatrzymaniu i odczekaniu kilku min? Raczej komp się nie uszkodził po wywaleniu dużej ilości oleju tylko go przytarłeś jak jeszcze kręci. Nie słyszałeś jak zaczynał głośno chodzić? Przecież olej nagle się nie wylał. Dlaczego był niby za długi filtr? To chyba filtrona jakiś

Zresztą zakładasz już nie pierwszy temat. I znowu Ci go zamkną :mrgreen:

Opublikowano

Ochhh!

Witajcie Adadus.

Zasiegnij opinii mechanika temperatury. Prawde Ci powie.

Nareszcie jakis fajny temat, a nie jaki olej, faluja obroty i inne bzdety.

Sila wyzsza niech nie zamyka tego watku. Bedzie jazda na maxa!

czy to komp czy motor

Nie. Wlasciciel :duh:

bolej wyleciał filtrem

Chyba uchem :mrgreen:

Zle sie dzieje, jak olej wylata...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś pod filtr dać kubełek jakiś i wlać stary olej jak było nowy :mrgreen:

Śmiejesz się, ale mój znajomy kupił kiedyś Chryslera Grand Voyagera i miał taki patent zrobiony, w drodze do domu zapaliła mu się kontrolka oleju i się ostro zdziwił jak zajechał do mechanika, aby dolać olej.

Silnik pojeździł jeszcze 2 tys.km i został wymieniony na koszt sprzedającego.

Opublikowano
Sory pisze z tel. Prosze o pomoc to nie zarty on pali kreci ale trzesie nie wpada na obroty po czym gasnie po 5 sek czemu kontrolka nie zaswieciła tylko zgasł odraz ? Czy możliwe ze czujnik oleju wyłączył motor i ma błąd

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

Wyrazy wspolczucia - silnik "kaput" :cry:

Chyba tloki juz lataja w cylindrach. Koniec gladzi i pierscieni.

Sprawdz kompreche.

Silnik "ustal". bo prawdopobnie sie zatarl, teraz kreci na zimno, ale z powodu braku kompresji nie ma sily pracowac.

Kto kupuje jakies lewe filtry :duh: Wydatek nieduzy, ale jaki wazny...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Arecki dziękuje filtr mann z de bo tu jestem teraz źle jest

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

O Adadus powrócił w wielkim stylu :D

Śmiejesz się, ale mój znajomy kupił kiedyś Chryslera Grand Voyagera i miał taki patent zrobiony, w drodze do domu zapaliła mu się kontrolka oleju i się ostro zdziwił jak zajechał do mechanika, aby dolać olej.

Silnik pojeździł jeszcze 2 tys.km i został wymieniony na koszt sprzedającego.

To ile czas twój znajomy jeździł tym autem? Sprawa w sądzie? Pewnie jakaś umowa lipna bez kodeksów i dlatego sprzedający bulił kasę (w tym przypadku na szczęście). Bo jakby była umowa z kodeksami w niej zawartych to Twój znajomy nic by nie zrobił. Znam przypadki. Mój znajomy ma komis więc jestem na bieżąco. Tak jak nie którzy mówią, że w razie czego mają 21 dni na oddanie auta. Tak jeżeli sprzedający ma firmę. Jeżeli jest osobą prywatną to mogą go pocałować. Znajomy miał już sprawy tego typu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.