Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem ale nie znalazłem. Irytuje mnie samoczynne podgłaśnianie radia wraz ze wzrostem prędkości auta. Pierwszy raz pomiędzy 40-50 wzrasta a potem pomiędzy 100-110 jak to wyłączyć?

Posiadam inpę, NCS- expert tool, tool 32 - czy którymś programem da sie to zrobic i jak? Bo słyszałem że tak ale którym? pozdrawiam

Opublikowano
Mnie to też denerwowało. Ale, żeby to wyłączyć nie potrzebujesz nawet kompa. Wystarczy, że wyłączysz radio, włączysz radio następnie przytrzymaj przycisk ''m'' ok. 10 sekund i przechodź w menu naciskając przyciski < >. Do zmiany jest to chyba 1 lub 2 opcja. Nie pamiętam dokładnie, ale zobaczysz na pewno.
Opublikowano
No i udało się :D dzieki za fochową pomoc, nawet nie wiedziałem że te radio ma takie ukryte menu, pozdrawiam
Opublikowano
Nie widzę tego guzika u Ciebie. Ale za to jest guzik menu. Nie masz tam tej opcji? TP coś powinno być i regulacja od -9 do +9 bodajże. Szczerze to nawet nie bawiłem się takim radiem jak Ty masz.
Opublikowano
Dzisiaj sprawdziłem, wchodząc w ustawienia i przytrzymując MENU na ok 10 sek przechodzimy do menu serwisowego, za wiele tam nie można ustawić, można jedynie jasność wyświetlacza, sprawdzić działanie klawiszy, ustawić cenrum SMS, kolor auta, nr rejestracyjny, sprawdzić GPS, i chyba tyle.
Opublikowano

:arrow: Nr. 1- częstotliwość fal

:arrow: Nr. 2- DPS, czyli takie lepsze audio, ale nie masz go tak samo jak i ja :mrgreen:

:arrow: Nr. 3- Automatyczne wyszukiwanie stacji radiowych

:arrow: Nr. 4- to jest do ustawiania głośności (czym szybciej jedziesz tym radio będzie głośniej grało), ja mam na 0 bo mnie to wkurzało

:arrow: Nr. 6-sześciostopniowa skala czułości ustawień radia w stosunku do prędkości

:arrow: Nr. 7- Data produkcji radia

Nr. 5 i 8 nie wiem :mrgreen:

Opublikowano
Fajnie, dowiedziałem się o jakimś ukrytym menu ;) Oczywiście musiałem sprawdzić i u mnie pojawia się jakieś ustawienie regionu, jest Eur, USA itd. Coś tam poprzestawiałem, ale wróciło do normy, tylko teraz przy każdym uruchomieniu mam napis REG OFF przez parę sekund. Ktoś wie jak to zlikwidować? Bo mnie drażni ;) Radio to zwykłe Business CD.
Opublikowano
Właśnie jest, wybrałem EUR i teraz pojawia się napis REG OFF. W sumie jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, pytam bardziej z ciekawości ;)