Skocz do zawartości

316i 1895cmm3 na zimnym spadają obrot i trzesie silnikeiem ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdz cisnienie na cylindrach, posprawdzaj węze od podciśnienia, zobacz czy nie masz nigdzie przedmuchów i czy nie łapie lewego powietrza. Silnik pracuje normalnie? z tego co slychac na filmiku to jakby cos "klepało". zobacz też czy korek od oleju jest zasysany jak przyłożysz go do wlewu.
Opublikowano
o kurde! ale masakra, moj silnik tak chodził jak mialem tłok wypalony na wylot :P klapki jako tako nie sprawdzisz, musiałbyś ściągnąc górny kolektor z przepustnicą. Ja bym jeszcze sprawdził ciśnienie w cylindrach bo tak to cieżko powiedzieć.
Opublikowano
Nie trzeba sciągac kolektora żeby wyjąć klapke wystarczy odkęcić wanne :) z filtrem pyłkowym i zdjąć osłone pompy abs ta plastikową jest chyba na trzy spinki potem 3 torxy co trzymają klapkę i masz ja w rękach ale klapką swoja droga u ciebie silnik chodzi tragicznie
Opublikowano
Na tym filmiku słychać że klapkę disa masz rozpierdzieloną na maxa tak mi sie wydaje grzechocze niesamowicie nagraj jeszcze jeden filmik z okolic kolektora ssącego po prawej stronie

koledzy a od kiedy 316i 1895cm ma zawór DISA ??

te motory mają 105 kucy

a 318i 1895cm ma DISA i ten sam motor - dzięki DIS ma 118 kucy

więc to nie może hałasować zawór DIS bo chyba go tam nie powinno być :)

poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie :cool2:

z tego co widzę jest to motor z przed lifta M43TU

gg5553463
Opublikowano
Na tym filmiku słychać że klapkę disa masz rozpierdzieloną na maxa tak mi sie wydaje grzechocze niesamowicie nagraj jeszcze jeden filmik z okolic kolektora ssącego po prawej stronie

koledzy a od kiedy 316i 1895cm ma zawór DISA ??

te motory mają 105 kucy

a 318i 1895cm ma DISA i ten sam motor - dzięki DIS ma 118 kucy

Masz racje spojrzałem tylko wizualnie na silnik