Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem e46 w cabrio :)

Auto posiada fabrycznie zestaw H-K wraz z wooferem w schowku na narty.

Niestety poprzedni właściciel zabrał swoje radio (niefabryczne) a fabrycznego nie miał.

Po zakupie i zamontowaniu (również niefabrycznego) radia wszystkie głośniki grają oprócz suba :/

Pytanie jest proste:

Czy fabryczny sub z zestawy H-K powinien zagrać "z miejsca" z niefabrycznym radiem? Czy potrzebne są jakieś modyfikacje?

Szukałem info na temat pinoutu kostki radia ale nie widziałem tam nic dedykowanego dla suba.

Nie mam pewności też czy sam sub jest sprawny ponieważ poprzedni właściciel również miał swojego custom'owego suba z wzmacniaczem i fabrycznego nie używał.

Opublikowano
Wzmacniacz podejrzewam ze jest oddzielny gdzies pod tapicerka z tylu ale jako ze w aucie zostaly juz pociagniete cinche do bagaznika stwierdzilem ze predzej zbuduje sobie swoja skrzynke+amp w miejsce fabrycznego woofera niz uruchomie fabryke która słyszałem ze i tak nie gra rewelacyjnie i tak tez zrobilem w weekend. Gra calkiem calkiem :) Temat do zamknięcia.