Skocz do zawartości

325ci wymiana czyjnika walka rozrzadu wydechowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam w tygodniu bede wymianial ten czujnik i czujnik walu korbowego,obydwa przepuszczaja olej,i mam tylko takie male pytanie czy potrzebna jest jakas adaptacja tych czujnikow,kiedys jak wymienialem czyjik walka dolotowy to koles powiedzial zebym na autostradzie przejechal sie przez okolo 10 minut z predkoscia nie mniejsza niz 125km,i jakos sie obeszlo bez adaptacji.
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Chyba tylko wypadaloby skasowac bledy. One odczytuja tylko polozenie walkow a to pozostaje niezmienione.

Mozliwosc montazu tez tylko w jednej pozycji.

Opublikowano
no wlasnie,tylko jak koles zmienial pierwszym razem mi ten walek to mowil ze jak by to byl ten drugi,ten co teraz bede wymienial to bym musial robic adaptacje,niewiem ile ten gosciu sie zna ,ale ponoc ma ten warsztat juz dlugo i byl z polecenia znajomego.
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Ja tam pierwsze slysze, zeby sie dalo ustawic rozrzad inaczej niz mechanicznie. Ludzie niepotrzbenie rozsiewaja takie mity typu - po odlaczeniu aukumulatora przegazuj auto przez 10 minut, to sie komputer dostroi... Czego sie ma douczyc jak ma zapisana mape i koryguje na bierzaco z przeplywki etc.

Google tez o adaptacji nic nie slyszalo. Moze ktos z 320i/325i/330i sie wypowie?