Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Od kilku dni pojawił się u mnie taki problem a mianowicie podczas jazdy radio traci głos, pokrętło i drive nie działa kręci się luźno nie mając charakterystycznych przeskoków i nie można zmienić żadnej funkcji. Jedynie przycisk do włączania i wyłączania radia reaguje tzn. ikonka na wyswietlaczu zmienia się zależnie czy włączę czy wyłączę radio. Sytuacja potrafi po przejechaniu kilku kilometrów sama wrócić do normy i wszystko działa bez zarzutu. Czy może ktoś podpowiedzieć co się dzieje? Pozdrawiam wszystkich
Opublikowano

Osobiście zaczął bym od sprawdzenia w ukrytym menu jakie napięcie ma akumulator.

Możliwe, że jak w trakcie jazdy się trochę podładuje to radio przestaje wariować.

Nie zaszkodzi też pewnie podłączenie auta pod kompa, żeby sprawdzić czy są jakieś błędy.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Fakt jest taki że akumulator jak auto stoi na włączonym radiu pół godzinki to już pokazuje słaby akumulator. Ale nie mam problemów z odpalaniem. Pokazywał tak już przed zimą a odpalał w największe mrozy. Pod komputer owszem ale u nas mała mieścina i kompa mają tylko do podstawowych rzeczy jak mu kiedyś powiedziałem o kodowaniu aku w bmw to wielkie oczy zrobił. Spróbuję jutro miernikiem sprawdzić. pozdrawiam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ello wszystkim. A więc mam rozwiązanie problemu. Od wczoraj działa radio i drive i nic się nie zacina. Ale od początku. Od zakupu auta nie działał mi BT ( nie można było odhaczyć) ale nic innego się nie działo. Dopiero od jakiegoś czasu radio co jakiś czas wariowało a ostatnio to prawie non stop się wyłączało i włączało razem z i drivem. Po wyciągnięciu bezpieczników 26 i 27 od telefonu problem od razu zniknął i logo bmw na monitorze po włożeniu kluczyka szybciej znikło i pokazały się funkcje, wcześniej trwało to zdecydowanie dłużej. Narazie będę tak jeździł zresztą i tak od początku BT nie działało więc niczego mi nie braknie. Pozdrawiam