Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno kupiłem E46 2001 r. Mam tam radio z wejściem na CD, bez zmieniarki. Muzyka z CD się nie sprawdza, bo przy każdej dziurze, uskoku drogi przerywa, a potem "szuka" piosenki dobre kilka minut - dosłownie. Czasami chwyta znacznie szybciej, ale to jak mam szczęście. Nie lubię i nie chcę narzekać, ale niestety - reasumując, ponad połowę drogi przy naszym stanie dróg jest cisza. :/

Docelowo chciałem kupić DYNAVIN do E46, ale podejrzewam, że zrezygnuję z tego pomysłu, cena zbyt wygórowana na razie. Szukam używki, ale ciężko...

Więc tak... czeka mnie wymiana głośników w całym samochodzie na Harman Kardon. "Naszywki" niby mam na tych głośnikach od HK, ale nie chcę mi się wierzyć, żeby one tak słabo grały... Jak rozbiorę i okaże się, że to faktycznie HK, to i tak czeka mnie wymiana głośników wysoko tonowych (?) [te w drzwiach, wersja w cabrio], bo trzeszczą przy troszkę głośniejszej muzyce.

Chciałbym, żeby samochód łączył mi się z telefonem przez bluetooth'a. Playlista z telefonu to podstawa...

Jednak bardzo zależy mi też na tym, żebym nie musiał używać tego telefonu gdy np. chcę zmienić utwór. Mam kierownicę wielofunkcyjną, w sumie to jest full opcja, więc dobrze byłoby, żeby to było z tym zgrane. Jest taka opcja?

Samochód w wersji z telefonem BMW, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie.

Zależy mi również na jakości dźwięku. Widziałem jakieś "gadżety" typu transmiter FM, albo coś tego typu... to było jednak w starszych samochodach, więc nie miałem okazji sprawdzić jakość tego. W każdy razie zdecydowanie nie rozwiązuje problemu z sterowaniem telefonem z poziomu kierownicy.

Podejrzewam, że jesteście w stanie mi pomóc ;)

Pozdrawiam