Skocz do zawartości

Rzuca na drodze, stuki styłu i dziwny swąd????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moja beti jakas nie stabilna bardzo na drodze jest, jeszcze na suchym asfalcie pól biedy ale jak juz jest slisko to wogle sodoma! nosi ja jak chce a na koleinach posniegowych strasznie nia rzuca!

Jezdziłem ojca mercem to jest kolosalna roznica!!

Na wybojach jest słyszalne jakies stukanie z tyłu a gdy wysiadłem poczułem ostatnio smród jakby palonej gumy czy cos takiego?

Domyslam sie ze cos sie dzieje z zawieszeniem z tyłu??

Czy ktos robił gruntowny remont zawieszenia z tyłu w e36 i wie jakie koszty i co tzreba wymienic?? nie chce aby jakis mechanik mnie w bambuko zrobił i powymienieał co nie trza i wzia za robote sobie spora sumke!

Troche poczytałem postów i znalazłem ze zaienniki febi podobno spadły i lepiej w nie nie inwestowac wiec chyba pozostale lemforder??

czy jeszcze jakies inne firmy produkuja dobre czesci do zawieszenia??

prosze o rady

Opublikowano

tez tak mialem.jak skrecalem to rzucalo mi samochodem.okazala sie to guma od wachacza zaplacilem za nia 50 zl+robocizna teraz jest wszystko ok.

pozdrawiam

Opublikowano

to nie są te tuleje,te co masz na zdjęciu podpieraja belke od dołu-przy dyfrze

a ty masz wywalone te które wchodzą z przodu tylnego wachacza w karocę,one trochę inaczej wyglądają.pozdro

Opublikowano

hmmm to ja nierozumiem juz jak kupie te to one beda zamontownae do wahacza i do podwozia samochodu umocowane a jaka wygladaja te co trzyma wachacz z dolu kolo dyfra ??

mecik a daj jakies zdjecie przedstawiajace te tuleje laczoce wachacz z samochodem !!

NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
hmmm to ja nierozumiem juz jak kupie te to one beda zamontownae do wahacza i do podwozia samochodu umocowane a jaka wygladaja te co trzyma wachacz z dolu kolo dyfra ??

mecik a daj jakies zdjecie przedstawiajace te tuleje laczoce wachacz z samochodem !!

te tuleje co lacza wachacz a dokladniej belke wachacza z podwoziem to sa te co napisales w pierwszym linku http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89305359

:lol:

Opublikowano

Witam

zaprowadziłem autko na warsztat i podobno jakies duze tuleje sa wybite i moga byc jakies jeszcze mniejsze!

facet mówił ze wieksze cena 130pln a mniejsze po 90??

cena dotyczy Lemfordera czy to dobra cena??

Opublikowano

Możesz mieć bybite te duże tuleje co są przy dyfrze a również te tuleje pływające co są przy zwrotnicy.Jeśli chcesz te do dyfra to daj znać bo mam nowe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Juz wszystko oki koles wymienił mi jakie tuleje 2 po 75 zł i za robote wział 100 i wszystko juz w porządku. :D :D :D :D

Opublikowano

Miałem podobnie. Zacznę od początku, ostatniego czasu, auto kolysalo sie jak bryczka i na nierownoścniach czesto tańczylo, zapach gumy również był wyczuwalny. Wiedzialem że mam walnięty amortyzator, ale czułem że to nie wszystko, bo ciągle coś stukało. Zakładalem że to na pewno wina tych tuleji wachacza łączących podwozie. Zabieralem sie do konkretnego remontu tylnego zawieszenia. Pojechalem na trzepaki, aby przegladneli cale zawieszenie i co sie okazalo... dwóch majstrów 20 min szukało luzów w zawieszeniu i nic nie znaleźli. Potwierdzili tylko padniete amorki.

Po wymianie amorków nastala kompletna cisza, auto słucha kierowcy a nie kolein na drodze. Amorki wymienilem sam.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.