Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od pewnego czasu zauważyłem, że z rana, bądź w nocy, kiedy autko zimne, jest problem z jego odpaleniem. A konkretnie "kręci", tylko bucząc. Ciężko dźwięk opisać. Wczesniej zdarzało się to raz, i odpalał, lecz ostatnio muszę ponawiać odpalenie kilka razy...

Domyślam się, że może to być aparat zapłonowy, czy to dobry trop ?

Czy może rozrusznik ? (i tutaj pytanie - czy przy niesprawnym rozruszniku byłoby możliwe odpalenie auta "na pych" ? )

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Czy może rozrusznik ? (i tutaj pytanie - czy przy niesprawnym rozruszniku byłoby możliwe odpalenie auta "na pych" ? )

Tak możliwe będzie takie odpalanie.

Jeszcze raz to tak wsiadasz przekręcasz kluczyk i rozrusznik kręci lecz nie załapuję bendix tak?

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Hmm... chyba tak ;P jestem laikiem motoryzacyjnym więc próbuję opisywać to jak potrafię ;P

Wsiadam, odpalam i słyszę buczenie. Cofam kluczyk, i wczesniej było tak że łapał i odpalał, a ostatnimi czasy tak się szybko nie dzieje. Muszę próbę powtórzyć kilka razy, z powodu ciągłego "buczenia", i po kilku próbach dopiero udaje mi się odpalić.

Wczoraj w noc (ryzykując) trzymałem zapłon ciut dłużej, i po chwili buczenia auto załapało i odpaliło. o ile to istotne .

(miałem podobny przypadek w seacie , kiedys kiedys, i był wymieniany aparat zapłonowy, stąd moje podejrzenia i dedukcja ;P )

Opublikowano
Witam, ja miałem kilka miesięcy temu dokładnie to samo- winny jest zużyty bendix w rozruszniku. Wymienisz go i dalej będziesz sobie śmigał i oby jak najdłużej bez napraw.Pozdrawiam:)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.