Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem ze swoją nowo nabytą bmw 735iA,otórz silnik na ma nierówną pracę na luzie,gdy włączy się drive trochę się uspakaja ale niewiele.

czy np.brak czujnika na przewodzie 6 cylindra ma na to wpływ?(dodam że przewody,kopułka i świece są nowe. :(

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam

Ten czujnik nie ma wplywu na rowne obroty.

A co ma?to musisz przeleciec po forum i bedziesz wiedzial.

Jak czegos nie ma to zapytasz.

pozdrawiam

Opublikowano
To jest troche prehistoryczny silnik i wystarczy ze ma nie wyregulowane dobrze zawory a juz zaczyna chodzic jak ..... , wtedy sprawia wrazenie jak by gubił zapłon. Ma byc 0.30 na zimnym.
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Darex masz racje,ale ja bym zaczą od wyregulowania zaworow bo te silniki tak juz maja ze co jakis czas trzeba im ten fortepian dostroic :mrgreen: :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli masz nowe świece to sprawdź czy masz dobrze ustawioną przerwę która powinna wynosić 0,9mm przy benzynie, a przy LPG 0,7mm. Sprawdź szczelinomierzem każdą świecę. Sprawdź przewody czy nie mają nigdzie przebicia. Sprawdzić to można w bardzo łatwy sposób : weź butelkę z dozownikiem, nalej wody, ustaw dyszę w sprykiwaczu butelki na rozpylenie wody(mgiełkę), i przy zapalonym silniku pryskaj na przewody, które idą z kopułki do świec, jeżeli pokażą sie iskierki to znaczy ze masz ktorys przewód do wymiany(miałem to samo). Może być też ustawiona zła przerwa na przerywaczu w kopułce, lub przestawił sie zapłon.

Życze udanej naprawy MACIEJ

Opublikowano
Witaj Macku . Chcialem Ci oznajmic ,ze dopiero co dołaczyłes do forumowiczow a Twoje "MADRE" wypowiedzi doprowadzaja mnie do łez (ZE SMIECHU) Od kiedy to w BMW z silnikiem M30 sa samoregulatory :?: :duh: :duh: :duh: :mad2: :mad2: :mad2: