Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem e30, a wskazówka temperatury nie staje w pionie max to pierwsza kreska po niebieskim polu.

, od czego zacząć poszukiwania miał ktoś podobne problemy?

Pamiętam że jak miałem kiedyś e30 m10b18 to była wina termostatu bo ktoś go przewiercił :mad2: .

Jeżeli ktoś ma pomysl od czego zacząć sprawdzanie tego proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Długo się nie nagrzewa do tej pierwszej kreski po niebieskim polu ale sprawdzę.

Jakieś inne pomysły ktoś ma?

Opublikowano
kolego czytaj ze zrozumieniem jeśli się nie nagrzewa silnik do pionowej kreski to już chyba samym w sobie znaczy że się długo nagrzewa :) inaczej mówiąc musiałbyś do niej 2 tony podhaczyć i ciągać żeby tylko do normalnej temperatury doszła :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i nikt nie musiał termostatu przewiercac. Nie wiem skąd takie teorie nawet. Wymień termostat i problem powinień być z głowy.

PZDR>

Opublikowano
No i nikt nie musiał termostatu przewiercac. Nie wiem skąd takie teorie nawet. Wymień termostat i problem powinień być z głowy.

PZDR>

Hehe może z tym przewierceniem przesadziłem, ale blisko byłem termostatu nie ma wogóle:) :mad2:

Ciekawe co będzie jak kupię i zamontuje, sądzę że tak po prostu ktoś go nie wyjął....

Opublikowano

PZDR>

Hehe może z tym przewierceniem przesadziłem, ale blisko byłem termostatu nie ma wogóle:) :mad2:

Ciekawe co będzie jak kupię i zamontuje, sądzę że tak po prostu ktoś go nie wyjął....

jeśli wcale go nie było to pewnie poprzedni właściciel go wyjął po to żeby się auto nie grzało

i żeby klienta nie odstraszyć i auta się pozbyć :)