Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie jak mogę w łatwy sposób dostać się do żarówek od ringów? Przez jakiś czas po lekkim stuknięciu w lampę przestawały świecić, teraz już wcale nie mogą załapać, nie wiem czy przyczyną może być nie stykający kabel :?:
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Musisz zdemontować nadkole.

czyli obejdzie się bez ściągania zderzaka :D

Opublikowano

Na pierwszy raz to polecam:

1. Demontujesz przednie koło

2. Demontujesz przednie nadkole

3. Masz elegancki dostęp do lampy

Pokrywka od postojówki jest na zatrzask a sama żarówka jest w obudowie, która jest wkręcona małymi śrubkami. Co do wymiany postojówki masz opcję kupna nowej żarówki wraz z obudową za około 100zł albo wyjęcie starej żarówki z obudowy i kupno samej nowej żarówki za max 10zł (kup Philipsa jak coś).

Podobno da się też po prostu skręcić koło i zdjąć nadkole no ale wtedy dostęp jest zdecydowanie trudniejszy więc ja zawsze odkręcam koło :cool2:.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Na pierwszy raz to polecam:

1. Demontujesz przednie koło

2. Demontujesz przednie nadkole

3. Masz elegancki dostęp do lampy

Pokrywka od postojówki jest na zatrzask a sama żarówka jest w obudowie, która jest wkręcona małymi śrubkami. Co do wymiany postojówki masz opcję kupna nowej żarówki wraz z obudową za około 100zł albo wyjęcie starej żarówki z obudowy i kupno samej nowej żarówki za max 10zł (kup Philipsa jak coś).

Podobno da się też po prostu skręcić koło i zdjąć nadkole no ale wtedy dostęp jest zdecydowanie trudniejszy więc ja zawsze odkręcam koło :cool2:.

Dzięki kolego bardzo pomogłeś :cool2:

Opublikowano
Kolega bbrys w zasadzie wyczerpal temat, ja dodam tylko ze nie mogac dostac philipsow kupilem Navra i swieca tak samo dobrze
Opublikowano
Ja raz kupiłem jakąś inną bo tylko taka była i okazało się, że świeciła dużo słabiej. Jak trzymałem w ręce obydwie to ta, która świeciła słabiej miała drucik w środku trochę niżej.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
możecie podesłać jakiś llink do żarówek z alledrogo bo chyba źle szukam bo wszytkie są po 75zł :oops:
Opublikowano

Na aledrogo, drogo, w IC taniej.

Generalnie musi byc zarówka halogenowa 10W z "nóżką" = bazą BA9s. Taką jak na prezentowanym zdjęciu.

Opis jak wymienić samą żarówkę był tu na innym wątku E90 i chyba na E60 w swoim czasie.

Symbol żarówki PHI 12024 CP lub GOC 52941773.

Robiono próby z silniejszymi, z róznym skutkiem.

Opublikowano

Kolego spróbuj trzasnąć maską, może się zapali, u mnie było podobnie :)

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jeżeli to miałby być jakiś styk to można wsunąć rękę przez otwór po małej klapce w nadkolu i jak się wie, który to przewód sprawdzić obsadzenie żarówki i podejście. Bez demontażu koła i nadkola. Z kanału lub na podnośniku. Jednak wymiany , szczególnie za pierwszym razem, dokonasz tylko postępując tak jak koledzy opisali powyżej.
Opublikowano
Kolego spróbuj trzasnąć maską, może się zapali, u mnie było podobnie :)

Pzdr

Już tak robiłem :D na początku działało teraz wcale nie świecą, co gorsza wczoraj listonosz przyniósł paczkę z żarówkami które zamówiłem, a w środku zamiast żarówek dwa kondensatory 10mf :duh: i dalej zostałem bez świecących ringów. Mimo wszystko dziś jadę na kanał i zobaczymy czy to styk czy żarówki.