Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam WSZYSTKICH!!!

Jestem tu nowy, ma goraca prosbe o opisanie regulacji w wyzej wymienionej instalacji i moim silniku, bo tak czytam jak wszyscy piszecie ze nie moze byc roznicy miedzy lpg a benzyna ale nie mam juz nerw do mojego baziarza:(

ile Wam pala na tej instalacji 2.5 silniki?

a moze ktos ma gotowa mape do zaladowania?

POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a moze ktos ma gotowa mape do zaladowania?

To nie tak, tak się nie da. Mapa musi być dopasowana do Twojego auta i Twojej instalacji.

Procedura powinna być opisana na stronie producenta. Niestety Dreamem się nie zajmuję.

Kai
Opublikowano
Musisz najpierw zgrać mapę z bp (jeśli masz klucz do produktu drima) potem wgrać do sterownika gazu i dopiero modyfikować .
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

Nie wiem jak jest w DREAM'ie ale chyba są konieczne klucze do bardziej zaawansowanych funkcji, których nawet gaziarze nie mają :D

Generalnie problem może leżeć w źle dobranych wtryskiwaczach lub dyszach, te w DREAM'ie podobno nie są zbyt szybkie (chyba, że masz MATRIX'y). Problemowe może być też miejsce pobrania podciśnienia oraz odpowiednie skalibrowanie systemu.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

mysle ze mam wszystkie potrzebne funkcje w tym programie np gaziarz ktory mi zakladal ten gaz nie mial takich:)

co do kalibracji to ostatnio skalibrowalem i jest oki ale w niedziele cos mi padlo bo sie nagrzal i nie chcial mi wcale jechac ale jak ostygl bylo wszystko ok:)

nie wiem co to bylo al co jakis czas tak mi sie zdarza!

a jak jest z szarpaniem na zimnym silniku na gazie, mozna to jakos wyeliminowac??

POZDRAWIAM

Opublikowano
Zależy jakie masz wtryskiwacze jeśli MATRIX'y to są podgrzewacze elektryczne (podobno) eliminujące problem. U mnie szarpie tylko przy pierwszym przejściu na gaz potem jest oki. Problem może leżeć też w ustawieniach np. zbyt niska temp. przejścia na gaz, sposób przechodzenia, ewentualny czas nakładania się paliw itd.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Jeżeli masz już wgrana mape przez gaziaży to aby wgryźć sie w ustawienia jej w LPG potrzebne są do tego dwie sprawy:

1. Pełna wersja programu z 6-oma lub 7 -oma zakładkami po lewej stronie programu w konfiguracjach *(żółte prostokąty) na dole w ostatniej albo przed ( niepamietam) jest zakładka dotycząca mapy

2. Program jest zabezpieczony fabrycznym kluczem produktu - tak mowią fachowcy - bynajmniej w mojej miejscowości - a biorąc pod uwagę że gaziaże to wielkie poleej wody to wystarczy pełna wersja programy koles chciał mi sprzedać za 50 zeta ( sporo) ja niemam pełnej wersji więc ta obcja nie jest obsługiwana.

TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw