Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Walczę i walcze i nie wiem co robie nie tak , koduje składanie lusterek z pilota e61 2005rok z kwietnia postępuje zgodnie z wyczytanymio w wielu postach informacjami tj:

1. Ładujesz profil Revtor's NCS Expert lub Expert mode jeśli nie masz tego pierwszego (u góry z menu bodaj file-> load profile)

2. Wciskasz F1

3.Wciskasz F3

4. Wybierasz model e60

5. Wybierasz moduł przez jaki chcesz się połączyć ( np. CAS)

6. Wciskasz BACK

7. Wciskasz Process ECU

8. Wybierasz interesujący Cię moduł w Twoim wypadku KGM

9. Wciskasz Read ECU

10. Przechodzisz do C:\NCSEXPER\WORK i otwierasz notatnikiem plik FSW_PSW.TRC, odszukujesz wartość: BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL (warto użyć search'a bo tych pozycji jest sporo) i zmieniasz tą pozycję z nicht_activ na activ. Z górnego "menu" notatnika wybierasz zapisz jako i zamiast nazwy FSW_PSW.TRC wpisujesz FSW_PSW.MAN i zapisujesz tak plik.

11.W NCS'ie Wciskasz Change Job

12. Wybierasz z listy SG_CODIREN

13.Naciskasz Execute Job

Z racji że nie mam modułu KGM koduje w module TMBT I TMFT i kodowanie kończy się poprawnie a funkcja nadal nie działa ??

proszę o uwagi co mogę robić nie tak .

Opublikowano

O ile pamiętam, to trzeba zmienić funkcję w CAS i KGM.

BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL na aktiv w KGM

oraz ustaw na aktiv również KOMFORTSCHLIESSUNG_FB w CAS

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Tak lusterka składają sie normalnie przyciskiem na drzwiach kierowcy .

U nnie nie mam modułu KGM tylko koduje to w TMBT.

Ok sprobuje rowniez ustawic to drugie i zobaczymy .

Dzieki

Opublikowano
W tych dwóch modułach musisz zmienić i powinno działać TMBT I TMFT. Po kodowaniu zrób odczyt i sprawdź czy dobrze się zapisało bo innej opcji niema.
Opublikowano

Witam

I poszło :cool2: :cool2: :cool2: faktycznie zmieniłem profil i zakodowałem w TMBT i TMFT i działa :D :D :D :D zakodowałem również wskazanie prędkości w BC w module COMBI ...

Dzięki za wskazówki ..

Ale nie mogę zakodować kierunkowskazów w HUD niby się koduje a nie dziłają a robie dokładnie jak w/ przypadku i tym samym profilem ???

HUD:

BLINKER_AUSSTATTUNG

aktiv

a może trzeba zakodować coś jeszcze żeby to działało ??

Opublikowano
Właśnie gdzieś znalazłem że chyba muci być zakodowany M_HUD , tylko że to koduje się w module CAPPL a NCS przy próbie kodowania wywala błąd , muszę zrobić screena i może wtedy ktoś mi powie dlaczego tak jest ?