Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam Bmw e46 316i 115KM 2003 rok mam mały problem próbowalem auto postawić bokiem na sniegu i ku mojemu zdziwieniu praktycznie sie nie da nie wiem o co chdzi i dlaczego tak jest przy wyłączonej trakcji w poślizgu auto zaczyna przyspieszac i nagle muli je da 3000tys obrotów i koniec zabawy nie wiem o co chodzi bo na prostej przyspiesza pięknie bez żadnych poroblemów macie jakieś sugestie czy może coś mam uszkodzone mechanicznie czy moze elektronika.A może poprostu te silniki tak maja nie wiem bo wczesniej Bmw nie miałem:/ Ale znajomy ma i jego normalnie sie wkreca bez problemow.
Opublikowano
Heh, objawy są dokładnie takie jakie powinny być przy włączonej kontroli trakcji i reszcie "pomagaczy". Na pewno wyłączasz przycisk przytrzymując aż zapali się kontrolka kontroli trakcji i hamulca, czy tylko wciskasz i zapala się sama kontrola trakcji ?
Opublikowano
polifty mają chyba już obowiązkowo DSC, i wtedy trzeba to na twardo wyłączyć, zwykłe pstyknięcie nie starcza
Opublikowano

Tak jak kolega wcześniej wspominał- naciśnij przycisk DSC i przytrzymaj go około 5s. Na liczniku powinny pojawić się dwie żółte kontrolki- jedna od klocków, druga od trakcji. Po ponownym wciśnięciu systemy uzbrajają się z powrotem:)

Pozdrawiam!

Opublikowano
taka jest przyczyna poniewaz dsc to jest to ze jak wylaczysz to autko pojdzie zrywem oborci kolami ale na bok nie pojdzie do poki nie przyrzymasz dluzej. tez mialem ten problem. po wcisnienicu przycisku wylacza ci sie asc system ktory nie blokuje kol podczas ostrego ruszania a jak przytrzymasz dlujej to wylacza ci sie trakcja czyli ze postawisz autko bokiem i zaden system nie zaingeruje :D