Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jestem świeżo upieczonym właścicielem kompakta ,ten od którego kupiłem auto wspominał że jak jest blisko rezerwy to trzeba zatankować bo coś jest zapchane i auto potrafi zgasnąć ,dzisiaj mi zgasło jak miałem 1/4 zbiornika ,zatankowałem do pełna 60 litrów wlazło,a wskazówka pokazuje 3/4 zbiornika ,co może być skopane? :?:
Opublikowano
Podejrzewam,że pływak się zawiesza,u mnie czasem pokazuje wiecej niż faktycznie mam,potem znów wraca na prawidłową pozycję,jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi :D A zapchany to może filtr paliwa?Albo pompa paliwa umiera i temu gaśnie,bo paliwa nie podaje?Można sobie gdybać...
Opublikowano
No jak ktoś od lat lał za 50 zeta to sie pływak wiesza, jak nigdy do samej góry nie dopłynął :-) U siebie miałem to samo, ale po zalaniu kilka razy do pełna problem sam się rozwiązał
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
pływak się odblokował po kilku zalaniach pod korek ,pojawił się natomiast inny problem ,cieknie mi paliwo gdzieś od góry zbiornika jak go zaleje pod korek co tam mogło puścić? :(