Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czym zabezpieczać kierownice żeby się skóra nie wycierała ? Czy w e90 pół skóry są jakieś eko albo coś takiego? Jak tak t czym je czyścic i czym zabezpieczać?
Opublikowano
Ok to jaśniej......a zapytać umiesz w podanym temacie ??? Kolega nie po to go załozył aby tylko był ale aktywnie doradza co i jak :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na kiere nic bym nie dawal, zle wspomnienia z e46 kiedy to nakladalem srodk turtle do skor i kiera sie szybko ale to bardzo szybko wytarla. Wydaje mi sie ze po prostu ow srodek zmiekczyl nawilzyl skore i przez to szybciej sie starl lakier ochronny i farba. Teraz w e90 tylko na siedzenia i boczki nakladam gliptone gt 13 do skor jasnych (mam braz skore). Fajny efekt ochronny. Jak spadnie kropla wody to efekt jak po woskowaniu lakieru :-D zadnej mokrej plamy nic nie wsiaka. Jednakz kiera nie ryzykuje. Zaraz jak kupilem nalozylem w newralgicznych miejscach na kierze lakier do skor delikatnie gabka, tylko tak oby oby ;-) zeby ja w tych miejscach wzmocnic. Po pol roku uzytkowania kiera nic a nic sie nie wytarla ani nie zluszczyla.

🙃🙃

Opublikowano
Jak stosowałeś Turtle to się nie dziw, że to nic nie dało. Kierownica jest bardzo narażona na wytracia i to właśnie ona powinna być regularnie zabezpieczana! Do kierownicy polecam LV Protector firmy Colourlock. Dofarbowywanie skóry jeśli jej wykończenie nie jest zniszczone jest totalnie bez sensu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dofarbowywalem tylko polozylem troszke lakieru bezbarwnego w miejscu gdzie pokazywac zaczely sie kropki jakby wytarcie. tez mi sie wydaje ze tym turtle spiepszylem kiere, chociaz na siedzeniach dawal rade. Teraz w e90 tylko gliptone a na kiere nic.

🙃🙃

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kierownicę i gałkę skrzyni biegów powinno się delikatnie przetrzeć bardzo mało wilgotną ściereczką za każdym razem jak myjesz auto z zewnątrz.

To spowoduje, że usuniesz pot i sól ze skóry. Czyli to co ją najszybciej niszczy.

Delikatnie można użyć Gliptone GT12 oraz GT11 do konserwacji raz na 3-4 miesiące. I tyle :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wlasnie tez sie zastanawialem czy nakladac gliptona na kiere czy nie :think: bo daje na siedziska tylko ze gt13 bo mam brazowa skore i nie wiem czy na kiere tez dawac czy nic mi ze skora nie zrobi ze sie zacznie luszczyc czy cos.

🙃🙃