Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. czy macie jakiś pomysł jak wzmocnić hamulce w E60 535d ? czy będą pasować od M5 ? czy jakaś firma ma całe zestawy do przebudowy np Brembo ;Alcon itp?

tylko nie opowiadajcie mi o tarczach wierconych i frezowanych i klockach bo to już przerabiałem; takie zmiany to można robić w Golfie a nie w tak mocnych autach :)

Edytowane przez justza
Opublikowano
Witam. czy macie jakiś pomysł jak wzmocnić hamulce w E60 535d ? czy będą pasować od M5 ? czy jakaś firma ma całe zestawy do przebudowy np Brembo Alcon itp?

tylko nie opowiadajcie mi o tarczach wierconych i frezowanych i klockach bo to już przerabiałem; takie zmiany to można robić w Golfie a nie w tak mocnych autach :)

może coś takiego ? tylko nie wiem jaka to waluta :)

http://www.nordicautoimport.no/nb-NO/produkter/produkter-for-bil/bmw/e60--e61-03-10/bremser/xyz-racing-front-bremse-kit-e60-03-10.aspx

albo Movit na zamowienie ?

http://www.movitbrakes.com/produkte/keramikbremsen/?PHPSESSID=9202bfa25960217d0e3fbcd9d74ef8f1

• 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie wiem jakie tarcze i klocki przerabiałeś :?: Próbowałeś EBC :?: Jeśli tak i uważasz, ze za słabe to zamontuj z M5.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej'czy ktoś jeździ na klockach EBC ? są zauważalnie lepsze hamulce ? i czy ktoś przerabiał hamulce od M5 ?czy trzeba przekładać zrownice czy strzemiona są takie same i tylko zaciski są inne?
  • 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli zaciski z e60 pasują do e9x 335 (a z tego co wiem to tylne pasują - przód podobno też tylko w e60 jest 2 tloczkowy a w e90 jest jednotloczkowy ) to wydaje mi się że hamulce z f30 MPerformance powinny podejsc.