Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W Sobotę odebrałem samochód po wymianie zestawu sprzęgła i koła dwumasowego. Muszę przyznać, że różnica jest piorunująca. Wcześniej samochodem szarpało a sprzęgło ciężko chodziło, dwumasa strasznie hałasowała po wciśnięciu sprzęgła do połowy. Teraz samochód rusza równiutko, cichutko. Bez najmniejszych problemów. Okazało się przy wymianie, że uszczelniacz wału cieknie więc od razu go wymienili. Cieszyłem się samochodem do dzisiaj... Mianowicie pojechałem do sklepu. Wychodząc ze sklepu jak nigdy nic załadowałem rzeczy bo bagażnika, odpaliłem i jadę...

Samochód nie przyśpiesza... Poszarpuje na drugim biegu. Ledwo się rozpędza do 80 i puszcza czarną chmurkę przy ruszaniu i to sporą. Kiedyś przy wymianie świec zapomniałem podpiąć czujnik turbiny i też nie chciał przyśpieszać ale nie było chmury czarnej za autem. Podpiąłem samochód do kompa i wypluł takie o to błędy dotyczące masy powietrza :

http://imageshack.us/a/img5/2064/53169296.png

http://imageshack.us/a/img15/1141/45144772.png

Zrobiłem pomiar Live Data na postoju, okazało się, że "current air-mas" i "current charge-air pressure" są wyższe niż zadawane. Np. Masa powietrza zadawana ok 530 a mierzona 1100.

Moje pytanie. Czy strzeliła przepływka, co może być zbiegiem okoliczności. Czy mogli czegoś nie dopiąc, tak jak ja przy wymianie świeć. :roll:

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wygląda na zbieg okoliczność. Sprawdź przewody gumowe doładowania.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Sprawdz elektrozaworek trubo - wyczysc.

Zrob DISem adaptacje przeplywki - kiedys mialem jak Ty 2x za duze, zrobilem adaptacje i jest gitara.

Opublikowano
Koledzy zajrzałem wczoraj pod maskę, okazało się, że gumowa z EGR'u spadła. Nie wiem jak to się stało bo zaciśnięta była dość mocno metalową obejmą ale ciesze się, że to tylko taka pierdółka. THX za pomoc chłopaki. :8)