Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, czy żeby wymienić żarówkę postojową ringów w e87 (lewy przód) trzeba ściągać zderzak i wyciągać cały reflektor tak jak w serii 7 e65?
Petrolhead
Opublikowano

Nie do końca rozumiem. W e65 ściągałem cały zderzak, łącznie z listwami parktronica i światlami przeciwmgłowymi i wyciągałem reflektor na stół. Z tego co patrzyłem to w e87 rozkład śrub jest taki sam.

A jak tutaj z tym nadkolem. Muszę sciagac koło? Masz jakąś dokładniejszą instrukcje? Bylbym bardzo wdzięczny.

Petrolhead
Opublikowano

Ja zderzaka nie ściągałem. Śrub u mnie jest 4. Trzy widać po otwarciu maski i czwartą też tylko że czwarta jest tak bardziej z tyłu więc bierzesz nasadkę i odkręcasz ją bez problemu. Jeżeli uważasz że masz za mało miejsca (wątpię) to możesz ściągnąć część nadkola i wtedy masz lepszy dostęp, ale wątpię że musisz to ściagać, ja ściągłem bo mi brakowało zapinki. Tak, koło wtedy ściągasz.

Narzędzia:

klucz płaski 10mm

przedłużka do grzechotki

grzechotka 1/4

torxy

nasadka 10mm

śruby:

http://img10.imageshack.us/img10/5485/29433988551.jpg

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Dzięki wielkie! I wtedy po prostu wyciąga się reflektor? Pytam ponieważ czytalem też gdzieś że własciciel ściągał tylko zaślepkę i wymieniał. Ale łatwiej chyba wyjąć całość i mieć dobry dostęp.
Petrolhead
Opublikowano

Kolego wykrecilem 4 sruby ale lampa za cholere nie chce wyjsc. Cos ją blokuje przy wyciaganiu. Tez tak miales??

Edit: ok, poradziłem sobie. Jakimś cudem udało mi się na czuja wcelować tam do tego otworu żarówką :) Nie udało mi się wyjąć lampy, ciekawe co ją tam jeszcze blokowało. Tak czy siak dzięki za pomoc bo żarówka wymieniona! Trzeba się troche nagimnastykować ale warto bo satysfakcja duża.

Petrolhead
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zeby lampe wyjac musiz zderzak sciagnac!!

A zeby zarowke wymienic ta od rinogow to wystarczy wypiac przewody ,przekrecic i juz jest na zewnatrz :cool2:

Opublikowano

No tak właśnie myślałem, bo w siódemce musiałem ściągać a tutaj ułożenie śrub w stosunku do lamp jest identyczne. Tylko jakim cudem damianz dał sobie radę bez ściągania zderzaka? :)

Przewody wypiąć łatwo, ąle żarówka postojowa jest na dole tak w głębi i otworu do którego należy ją zamontować w ogóle nie widać. Trzeba po omacku, ale skoro udało mi się to znaczy że się da.

Petrolhead
Opublikowano
U mnie jest takie cos co wystaje spod lampy. Tzn gdy lampa już poluzowała to nie dało się wsunąć śrubokręta pod lampą do środka. Tam właśnie blokowało mi.
Petrolhead
Opublikowano

Tak, lampy mam kompletne i całe. Podczas wyciągania przeszkadza błotnik i zderzak, ale lekko zderzak odpycham do siebie i biorę lampę ciut w lewo (prawą lampę) i wyginam ją do siebie i góra.

PS. muszę nagrać filmik i opatentować mój sposób, będę milionerem :wink:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)