Skocz do zawartości

e61 AUTMAT- jak zamontowac tuleje wtyczki sterownika skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam. pilnie potrzebuje odpowiedzi na moje pytanie.. mianowicie wymienilem olej w skrzyni wraz z filtrem , ale mechanik nie wymienil tulei :duh: .. pare dni po wymianie zaczol kapac olej i dzisiaj sie okazalo ze tuleja przepuszcza... :mad2:

mechanik powiedzial ze trzeba spuszczać znowu olej ze skrzyni i ta stara tuleje od srodka tam cza odkrecic..!!!! czy to prawda ???? czy moze mechanik nie ma pojecia jak sie za to zabrac? a niechcialbym znowy otwierac skrzyni o ile to jest niepotrzebne... czy mozna ta tuleje od zewnatrz wymontowac i zamontowac bez spuszczania oleju ????????

prosze o szybka odpowiedz bo termin mam na pojutrze i nie wiem czy tam wogule jechac ...

odpowiedz moze jest gdzies na forum - ale nie znalazlem.. a za duzo czasu nie mam zeby siedziec i szukac.. takze prosze moderatorow o NIE ZAMYKANIE TEMATU... zalezy mi na tym... pozdro ..

Edytowane przez slawekBMW5
Opublikowano
trzeba spuścić olej ,odkrećić miskę i bedze coś w rodzaju białej,szarej dżwigni,zapadki zaraz nad tulejom i pociągnąć na duł i wtedy wysuniesz tuleje, to standard w tych autach .powodzenia
Opublikowano

wielkie dzieki ... czyli mechanik mial racje .. troche mi ulzylo .... :P .. bo juz myslalem ze sciemnia. ... . dzieki BARTEK1985 - nalezy ci sie duzy browar :cool2: . pozdrawiam ..

temat do zamkniecia............................ :cool2:

Opublikowano
Nie ma za co, dodam ze ja o tulei ze sie ja wymienia , dowiedziałem sie po błedze kolegi który wymienił miskę i olej ale nie wymienił tulei i kapało :(