Skocz do zawartości

bmw 525D 2006 e60..wymiana akumulatora nie chce odpalic.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!!czy moglby mi ktos pomodz??.. wczoraj wymienilem akumulator .probuje odpalic auto a tu zapalily sie wszystkie kontrolki w tym pomaranczowa kontrolka z kierownica i klodka;/ wszystko dziala samochod nie chce palic w czym tkwi problem?
Opublikowano
Pewnie immobiliser trzeba zakodować (czy jakoś tak). Ktoś musi się komputerem podłączyć. Zapewne wymieniałeś akumulator bez zapewnienia nieprzerwanego zasilania? (np. inny accu podłączony pod maską)
Opublikowano
a czy podczas wymiany aku moglo uszkodzic blokade kierownicy czy ja zablokowac?? wyskoczyla kontrolka blokady
Opublikowano
w krk kodowanie aku 70PLN. U mnie akumulator AGM czyli pod wyzszy prad ladowania (oryginalny czarny) i kosztowal z varty po mega rabatach 650pln(normalnie w okolicach 800)
Opublikowano (edytowane)
Nie wiem jak wyglada w dieslach.. Ale moja E60 530i z 2004 rstala tydzien z wyjetym akumulatorem. Wlozylem akumulator, odpalilem i wszystko jest ok. Edytowane przez DarekCHW
F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie miał ktos takie szopki 525d 2005r po odpieciu aku zablokowane IMO ale co gorze kontroli abs, dsc i ogólnie choinka. DO tego brak komunikacji z DSC, i DDE to oznacza ze nie można przeprowadzic synchronizacji CAS z DDE. MA ktos pomysł jak to ogarnać? Z casem sie niormalnie łaczy ale z DDE nie można próbowane kilkoma interfejsami i programami z DDE i DSC nie da sie połączyc. Zdarzyło sie to juz drugi raz. Kiedys auto pojechło do kolesia z garwolina i zrobił to w 5 minut :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Panowie miał ktos takie szopki 525d 2005r po odpieciu aku zablokowane IMO ale co gorze kontroli abs, dsc i ogólnie choinka. DO tego brak komunikacji z DSC, i DDE to oznacza ze nie można przeprowadzic synchronizacji CAS z DDE. MA ktos pomysł jak to ogarnać? Z casem sie niormalnie łaczy ale z DDE nie można próbowane kilkoma interfejsami i programami z DDE i DSC nie da sie połączyc. Zdarzyło sie to juz drugi raz. Kiedys auto pojechło do kolesia z garwolina i zrobił to w 5 minut :)

Choinka kontrolek to rzecz normalna. U mnie jeszczewiecila się kontrolka uszkodzonej automatycznej skrzyni biegow. Pojezdzisz troszkę i choinka zgasnie. Tak było u mnie. Swiecilo się wszystko co tylko moglo. Nie dzialao zupełnie nic. Pojezdzilem troszkę i wszystko wrocilo do normy. Być może musiało na nowo zczytywac informacje z czujnikow...

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano
problem w tym ze auto nie odpla imo zablokowane i nie mozna zrobic synchronizacji CAS z DDE :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 6 lat później...
Opublikowano
czy ktoś to opanował u mnie po wymianie akumulatora bądz po jego rozładowaniu samochód nie odpala cas gubi synchronizacje ze sterownikiem silnika czy jakoś tak po zsynchronizowaniu działa pół roku temu nie było tego problemu klema odkręcana kilkukrotnie i zawsze odpalił a teraz strach by się gdzieś aku nie rozładował bo laweta zostaje proszę o pomoc jak się z tym uporać