Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, nie mogę się doszukać jakie łańcuchy do 200zł kupić aby użyć w ostateczności w górach, wszędzie gdzie znajdę w necie info to owszem są ciekawe ale cena min 500zł nie chcę tyle wydawać bo to jednorazowy wyskok, a sam zamieszkuję tereny równe więc nie potrzebuję na co dzień, proszę o jakieś info i linki ewentualnie. Dzięki wielkie, acha muszę je zamówić dzisiaj do godziny 13.
Opublikowano
Ja do czech jeżdżę i też na początku chciałem kupować ale stwierdzam że nie są mi potrzebne. Teraz jeździłem po krętych górskich drogach, nieodśnieżanych i niesypanych bo to park narodowy, całkowicie oblodzonych i auto daje sobie rade bez łańcuchów. Do 200 z tego co czytałem to sama taniocha za dobre firmowe łańcuchy wiele więcej trzeba dać. Jeżeli Alpy to są miejsca gdzie bez łańcuchów nie wjedziesz.
Opublikowano
Tatry i postanowiłem, że kupię najtańsze, aby użyć tylko w kryzysowej sytuacji, a tym bardziej skoro auto daje radę, zresztą będę widział co się dzieje na drodze:) Aktualnie nie planują sypania śniegiem w tamtejszych terenach :)
Opublikowano

ja wyrwałem łańcuchy z 2 napinaczami (ponoć mega wygodne) weisswalsa czy jakoś tak za dużo mniej niż 300zł w norauto bywają dobre ceny

ale jako ze mam nowe opony ug8 to w porównaniu do michelinów alpin idę jak przecinak i jak narazie nie korzystałem z tego dobrodziejstwa jakim są łańcuchy,

co do tego jakie i za ile kupić opinie są podzielone,

jedni piszą że jak mają być używane raz od wielkiego dzwonu to najtańsze,

znów Ci którzy się połaszczyli i kupili tanioche i musieli użyć chociaż raz piszą że drugi raz dorzuciliby do czegoś lepszego bo albo niewygodne w zakładaniu albo ogniwa się rozpinają itp