Skocz do zawartości

e39 01rok działa jedna strona wymiana na inne radio? POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam e39 rok 2001. Radio mam oryginalne jednak działa mi tylko lewa strona, a prawa nie działa. Ostatnio jak był większy mróz to nagle zaczęła działać tylko prawa strona.

A potem już działała tylko lewa. Jaki jest powód. Trochę o tym czytałem to napisane było,że procesor w radiu padł,że kable w drzwiach się rozłączają,radio do naprawy. Miałem pomysł by kupić zaślepkę wyjąć oryginalne to takie duże i kupić sobie normalne radio takie do 250-300zł. Taka zaślepka trzyma nie oryginalne radio? Nie będzie wypadać? Dzięki z góry za pomoc

Opublikowano
Skoro lewa strona gra ja bym wpiął przewody od lewej strony w prawą i zobaczył czy prawa strona gra. Jeżeli tak przewody idące do głośników możesz wyeliminować. Oczywiście jestem przekonany, że balans w radiu jest ustawiony na środek :D
Opublikowano
Haha nie jedna osoba się już mnie o to pytała, oczywiście,że sprawdzałem. Przewody zobacze,ale nie wiem jak wyjąć to radio. Dziwne,że przez ten mróz zaczęła na chwile grać prawa strona.. co samochód to przygoda
Opublikowano
Wyjmujesz pokrętło od radia (pociągasz je po prostu do siebie) i tam będziesz miał wejście na torxa (nie pamiętam dokładnie jaki rozmiar, ale mały) Przekręcasz i radio jest Twoje :D