Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z kolegą w pracy podjęliśmy wyzwanie wykonania takie modułu do e46 e38 e39 e53 bo tak w każdym z tych modeli będzie takie sterowanie.

Zaletą tego rozwiązania będzie brak konieczności wymiany modułu oraz potrzeby kodowania czyli też tańsze bo moduł z ci 36 kosztuje 1100zl w serwisie dojdzie do tego kodowanie.

Planujemy zrobić kilka sztuk i rozprowadzić na forum jak sie sprzedadzą to ruszymy dalej z produkcją.

Cena będzie znana po rozpoznaniu rynku oraz policzeniu kosztów części na pewno będzie tam mikro kontroler i będzie obejmowała 2 letnią gwarancję na produkt.

Dziś były pierwsze pomiary i juz mamy ogólny zarys działania myślę że w ciągu miesiąca lub dwóch będzie już działający prototyp.

Proszę o informacje ile osób było by zainteresowanych takim modułem na pw

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

można bez problemu założyć taki moduł. sygnał bierzesz z wyjścia na żarówki kierunków np. przednich a pozostałe podłączasz przez diody. Po za tym manetka podaj stały plus można zrobić mały prosty moduł na tranzystorze i do tego odpowiedni kondensator który podtrzyma jeszcze napięcie przez 2 sekundy. Włączysz manetkę na chwiloę podając zasilanie dla modułu a on przytrzyma to przez 2 sekundy a w tym czasie kierunki będą mrugać 3 razy ;)

ale jeśli chodzi o kwestię programowania modułu oryginalnego to sam bym był zainteresowany bo mam wersję poliftową z 2005 roku

więc jeżeli jest taka możliwość to z chęcią uruchomiłbym ten komfort

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

skoro kupiłeś ten moduł to przecież możesz go założyć. Za schowkiem pod bezpiecznikami z oryginalnego modułu wychodzą przewody do kierunkowskazów jest ich 6.

2 przednie , 2 boczne i 2 tylne i możesz wziąć z nich sygnał i podać przez diody na pozostałe przewody nie ma problemu tylko musisz wiedzieć które to przewody