Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jest to mój pierwszy post, wię chciałbym się na wstepie przywitać. No a teraz do konkretów :) Mam następujący problem: wskazania na liczniku/zegarach nagle znikają (wskazówki opadają, wszystkie ikonki sięswięcą itp.). A ostatnio jest jeszcze gorzej :( Co jaki czas sytuacja się normuje, tzn. wszystko działa dobrze, a później zaś od nowa. Już nie wiem co obić. Proszę o pomoc!
Opublikowano

Po pierwsze to tytuluj poprawnie watki zaznaczajac rowniez do jakiego modelu auta to sie tyczy.

Po drugie czy uzyles opcji "szukaj" - bo wydaje mi sie ze nie

Po trzecie witaj na forum :)

Opublikowano

Może ten temat coś naświetli :mrgreen:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9989&highlight=zegary+dzia%B3aj%B1

Tym razem temat poprawię, boś zborek początkujący.

Ale poczytaj sobie regulamin Forum od dechy do dechy, bo dzięki temu moderatorzy nie będą później ciskać gromami. :D

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
U mnie wskazówka prędkosciomierza zatrzymywała się na 120km\h i dopiero po wymianie zegarów usterka ustąpiła. Rozebrałem na czynniki pierwsze uszkodzone zegary. Elektroniki troche tam jest i chyba są małe szanse naprawienia tego. A bez schematu to raczej nie ma co do tego podchodzić
Opublikowano

dokladnie pozatym najczesciej jest tak ze jak jeden kondensator zrobisz to nastepny padnie i jest to syzyfowa praca ja np kupilem zegary z rocznika 92 a mam rocznik 94 i troczke sie roznily wskaznikami wiec zamienilem wskazniki z 94roku dalem do nich tyl dobrych zegarow ktore kupilem :)m i teraz jest git

:)

Opublikowano
większość problemów z licznikami bierze się ze źle zedytowanego przebiegu

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658