Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych grupowiczow!

nie mam jeszcze bmw, ale to tylko jeszcze, bo wszystko wskazuje na to, ze bedzie ladny touring w okolicach letnich wakacji. Po sierrze wiem, ze tylko rwd, a diesel to z przekonania:))

Ostatnie dwa tyg. poswiecilem na przeczytanie wiekszosci postow na forum - i mam pytanie - zastanawiam sie na 325 tds touring '98 - powiedzcie mi prosze, jaki jest jego (jej?) bagaznik w rzeczywistosci? czy wejdzie mi wozek mojej pociechy? a psina - slodka rottweilerka? a razem - zlozony wozek i psina? czy jest ustawny- tzn, czy po zlozeniu tylnej kanapy podloga jest rowna? (zdarzalo nam sie z zonka w sierrce spac - w bmw tez sie da?

zawsze mialem slabe samochody - bo oszczednosci bo na dom itd. teraz stwierdzilem, ze wole 325 niz 318 - nalezy mi sie:)))

Jeszcze raz pozdrawiam,

Sad Ripper

Opublikowano

dzieki za wymoderowanie - sprawnie to dziala - uznanie:))

a co do bagaznika i 525 - mimo wszystko 5-ka jest abrdziej skomplikowana - wiecej elektroniki itd. poza tym to ma byc do miast glownie i na wyjazdy dodatkowo. Jakie sa wymiary bagaznika po zlozeniu siedzen i przed ale nie w litrach tylko dugosc, szerokosc i wysokosc? I czy moze ktos ma zdjecia 3 z otwarta klapa? - przyzekam, ze sukalem na forum:))

Opublikowano
tzn z zalozenia szukam e36 325 tds touring '98 i tych wymiarow potrzebuje, ale jak patrze na e34 ten sam silnik ostatni rok produkcji '96 (?) to mam watpliwosci, czy sie nie zdecyduje - ale wymiarow bagaznika potrzebuje 3-ki, bo do piatki wejdzie na 100% wszystko;)
Opublikowano

Czesc SadRipper :).

Diesel, SadRipper szuka trojki, a nie piatki ;).

E36 Touring ma wg katalogu pojemnosc 370/810 dm szesciennych.

Co do wymiarow bagaznika, to niestety - BMW Touring (zarowno 5 jak i 3)

nie ma zbyt imponujacej przestrzeni ladunkowej. W E34 nadkola zachodza dosc daleko do srodka, a i sam bagaznik z powodu RWD nie jest zbyt gleboki.

Jezeli chodzi o skomplikowanie, to E34 nie jest bardziej 'pokombinowana' niz E36. Co do E39 to nie wiem - jeszcze takowej nie mialem ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Diesel, SadRipper szuka trojki, a nie piatki ;).

A ja radzę szukać 5tki. Znam te bagażniki, zarówno w E36, E34 jak i E39. I do największego załadunku nadaje sie najlepiej Volvo 950 Kombi lub Citroen XM Break :mrgreen:

Rzeczywiście w BMW nie zaszaleje sie zbytnio, choc do normalnych :wink: potrzeb 5 tka jest w zupełności wystarczająca. :cool2:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

jak chcesz wozic wozek i psa zapomnij o serii trzy no chyba, że wózek pojedzie na dachu a pies na tylnim siedzeniu

trójka to nie jest auto rodzinne :roll:

Opublikowano
Wielkosc bagaznika to jedno, a funkcjonalnosc zupelnie inna sprawa. Jesli ktos mial omege kombi i widzial piatke lub trojke kombi to powinien sie turlac ze smiechu... Ja mialem audi c4 kombiaka ono rowniez jest malutkie, ale kupilem go nie ze wzgledu na funkcjonalnosc a wyglad i osiagi. BMW sprawia radosc z jazdy a nie transportu towaru...
Opublikowano

Przez ostatnie 6,5 roku jezdzilem sierra z 1992 roku - 1.8td HB, i chcialbym, zeby moje nowe BMW byloprzynajmniej tak pojemne jak sierrka, mocniejsze niz ona, a gdyby bylo tak samo awaryjne, to byloby juz zupelnie fajnie:) - jak rozumiem, 325 odpada, a w takim razie 525 - czy kazde kombi ma ten uklad poziomowania? I czy autko z 96 "jeszcze pojezdzi"? No i jedno z wazniejszych pytania - jakie sa wymiary bagaznika przed zlozeniem i po zlozeniu ( nie litry, tylko dlugosc, szerokosc i czy podloga jest plaska po zlozeniu siedzen - jak rozumiem, do tego pies wejdzie do bagaznika?

pzdr