Skocz do zawartości

M52 2.0l benzyna Problem z odpalaniem na ciepłym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kolegów mam problem z odpaleniem mojego auta po przejechaniu kilku kilometrów jak silnik się nagrzeje lekko lub uzyska odpowiednią temperaturę pracy.

Sprawdzałem czy nie ma jakiś błędów na kąpie - ale ten nic nie wykazał.

parametry w czasie rzeczywistym w normie.

auto jak odpali lata jak powinno nie ma braków mocy itp.

Jak przejadę się nim trochę to po okołu 5-10 min muszę długo kręcić rozrusznikiem.

za to jak postoi przez noc pali lecz przez około pierwsze 5 sekund trochę tak rzuca.

Sprawdzałem czy to może nie wina regulatora ciśnienia paliwa ale ten jest w porządku bo jak zgasiłem silnik odczekałem z 15min i

wyjąłem regulator to paliwo było na listwie (no chyba że takie spr nic nie da).

Czy to możliwe że pompa podaje nieodpowiednie ciśnienie?

Jakieś sugestie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik wału lub wałka.

Bark błędu na kompie w tym przypadku akurat może nic nie znaczyć.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to raczej czujnik wału.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

jak nawet silnik się nie nagrzeje do końca to też w sumie jest problem, odpala tylko jak dużo dłużej postoi.

za to jak zgaszę i za około 2-3 min próbuje odpalić to pali bez problemu za pierwszym razem.

Mam w niej gaz jednakże cały tydzień jeździłem na benzynie (z zakręconym zaworem) i nie rozwiązało to problemu.

Opublikowano
Czujnik wału na 90%. Błędów może nie pokazać jak było u mnie. Ani wałka ani wału nie pokazało a obydwa do wymian y. Pamiętaj, że tylko oryginał wchodzi w grę :D