Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam taki problem z moja niunią a mianowicie po przekręceniu stacyjki nie mam zapłony totalnie nie swiecą żadne kontrolki oprócz wysiwietlacza kilometrów i air bag po czym kilka razy cofam kluczyk i zapłon jest auto odpala normalnie wczesniej miałem tak ze przygasały kontrolki i temperatura szła na maxa a silnik zimny nie dało sie odpalic silnika zero nawet pompy w baku nie słychac rozrusznik nie kręci cofam kluczyk kilka razy i załapie napewno to nie aku bo jak sie pobawie to odpala bez jąkniecia może jakiś przekaźnik ? albo masę gdzieś gubi spotkał sie ktoś z takim czymś błędy z inpy to nr 56,168,129, ten 168 to power supply sensor to mnie zastanawia co to :mad2: chociaż to chyba coś związane z dsc bo mi sie palą kontrolki dsc abs i ręczny
Opublikowano
Witaj. Jeżeli był bym na twoim miejscu sprawdził bym połączenia akumulator-masa, i komputer który jest pod maską przy podszybiu (czarna skrzyneczka na 4 torxy). Sprawdź czy nie ma tam wilgoci. Latem miałeś ten sam objaw ?
Opublikowano
Tak czasami i latem tylko wtedy te wszystkie kontrolki swieciły na pół gwizdka takie przygaszone teraz w ogóle ich nie ma czyli sprawdzic sterownik wtyczke do niego i połączenie z masa przy aku ?
Opublikowano
Ja chyba mam całą stacyjkę zepsutą bo popsikałem kontakt sprayem w stacyjkę to teraz nie moge przekręcić kluczykiem wchodzi i wychodzi jak w piz.... natomiast wziołem zapasowy kluczyk ten bez przycisków centralnego i działa zapłon jest