Skocz do zawartości

pomocy ze skrzynia automatyczna 320da 03

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam nadzieje ze jest tu ktos na forum co bedzie w stanie mi pomoc

wiec kupilem bmw 320d automat 135tys km przebieg i sparawa wyglada tak ze przy zmianie biegow w trybie auto

w granicach 1500-2500 obroto cos wpada w wibracje jak by sie jechalo po bialym pasku pasa awaryjnego, najdluzsze jest

z4 na 5 na malym gazie trawa to nawet do 5s, jak sie nadepnie gaz to przestanie, w trybie manualnum nic sie nie dzieje

nie chcialem automata ale dziewczyna sie uparla, ja mam inne auto wiec ....

ps biegi poza wibracjami i chyba chodza normalnie

a i jeszcze jedno czy jest jakas osoba co moze powiedziec czy sie tam oleje zmenia czy, bo fachowcy i bmw mowia ze nie

z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc

Edytowane przez dawid80
Opublikowano
a zeby nie bylo szukalem tydzien i sie poddalem wiec moze ktos mi tu pomoze
Opublikowano

Raczej podepnij sie pod kompa. U mnie lekkie walenie silnikiem jest przez dajace za duzo na przelew wtryski dwa.

U ciebie to moze byc wszystko, od poduszek silnika i skrzyni po kolo pasowe. Rownie dobrze cos w samym silniku.

Robiles w ogole diagnostyke komputerowa kiedys?

Skad jestes?

Opublikowano

dzis podlaczyme impe i tylko cos ze swiecami zarowymi cos jest.

moze oleju malo bo nie miale okazji jeszcze sparwdzic

ale na trybie manualnym to nie wystepuje tylko jak jedziesz na lekkim gazie to tak brzeczy jak zmmienia, najglosniej i najdluzej z 4 na 5tke, ale lekki gaz, jak depniesz to przestanie

Opublikowano

Kurde powinien wypowiedziec sie ktos z automatem. Niestety mam manual.

Cos ze swiecami to albo swiecie albo sterownik swiec. Abstrahujac tez radze zrobic jednak zanim nastana mrozy bo moze byc licho z odpalaniem.

Zmien nazwe tematu na cos sensownego. Po tym co napisales ludzie nie beda na niego wchodzic. Auto jest identyfikowane jako samochod. Napisz 320dA i potem krotko o problemie.

Opublikowano
Wygląda na szeroko opisywany tu "efekt tarki" czyli po prostu koszty spowodowane padającym sprzęgłem hydrokinetycznym. Przeważnie objawia się to właśnie przy stałej jeździe z niskimi obrotami na 5 biegu. Poszukaj w tym dziale lub dziale e60/61 było kilka tematów.
Opublikowano

W E60/E61 sa inne skrzynie bo od Zf a tu jest GM, sprawdź czy są jakieś błędy w skrzyni i ewentualnie zrób jej adaptację. Warto też sprawdzić poziom oleju w skrzyni, może masz jakiś lekki wyciek i poziom masz niski.

Ojej w tej skrzyni się wymienia tak zaleca producent GM natomiast serwis BAM nie zaleca wymiany bo lepiej dla nich jest wymienić skrzynie automatyczną, w sensie więcej zarobią.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ok, z problemem sie uporalem

nowy olej filtr wymiana dynamiczna, nowszy soft i smiga juz przejechane 8000km