Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dwa miesiące temu miałem regenerowaną turbinkę. Wiem wiem są ludzie za i przeciw ale w moim przypadku chcę się pozbyć samochodu za rok więc nie miałem wyboru. Problem polega na tym że niby turbina działa i śmiga milusio ale tylko na 3,4,5 biegu, za to na 2 jakby załączała się z opóźnieniem. Wygląda to tak że po wdepnięciu pedału w podłogę zamiast ciągnąć od ~2300 załącza mi się przy ~3300, nie wiem co jest grane. Byłem na kompie niby kompresja jest w normie ale nie wiedzą czemu tak dziwnie działa na 2 biegu, dodam że sprawdzali mi od razu ciśnienie oleju i niby wszystko ok. I tu mam kolejne pytanie bo teraz jakieś 20 sek po odpaleniu motoru zapala mi się na minutę żółta kontrolka od oleju, a olej w normie. Wie ktoś co się dzieje z beatką ? :((

Opublikowano
najpierw trzeba sprawdzić poprawność działania samego sterownia turbiną czyli zaworek i wężyki podciśnieniowe ... później przyjrzałbym się sztandze może ruszali a nie powinni ... ostatnia możliwość bardzo prawdopodobna to zła regeneracja ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/