Skocz do zawartości

320d 2003r chodzi na 3garach ale tylko chwilami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów. Chciałbym zapytać czy ktoś miał podobnie. odpaliłem rano silnik i aż cały samochód telepalo jak by chodził na 2 cylindrach. Zgasilem odpaliłem jeszcze raz puścił czarny dymek i było ok. Później podczas jazdy na ciepłym silniku nagle czuć było spadek mocy i telepanie jakby jechał na 3 cylindrach. Dałem gazu czuć było delikatne szarpnięcie i znów jechała normalnie... I po kilku godzinach jazdy znów to samo. Wiec zgasilem,odpaliłem i znow jest ok. Paliwo jest dobre,świece nowe... Co to może być?
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
Pierwsze co zrób to podłącz pod kompa. Bez tego nie przejdzie. Posprawdzaj czy nie ma błędów oraz prace wtryskiwaczy
Opublikowano

Witam,

W moim przypadku przy identycznych objawach prawdę powiedziało sprawdzenie korekcji najzwyklejszą INPĄ potwierdzone testem przelewowym. Po oddaniu wtrysków do sprawdzenia i regeneracji wtryskiwacz z "felernego" cylindra wrócił z wymienionym rozpylaczem i od tej pory jest OK.