Skocz do zawartości

320i Vamos. Przepalilo mi wszystkie swiatla ! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam ogromny problem wczoraj jak wracalem do domy po 22 to przepaliło mi światła mijania. I zgasło podświetlanie zegarów a alternator jęczał jak by miał wywalić. Zapaliłem halogeny chwile jechałem i to samo mi przepaliło :( no to długie chwila ok i padło wszystko . Ponad 20 km darłem na samych ringach. I teraz pytanie czy regulator napięcia popsuty, Czy cały alternator ? Ojciec elektryk mówił coś o układach co są w alternatorze. Jakieś pomysły ktoś ma ? I to podświetlanie zegarów gasło jak przychodziło cholerne napięcie duże bo komputer bardzo jasno świecił i kontrolki też.
Opublikowano

Tylko to nie zawsze się tak stanie ;/ że idze taki duży prąd ale biegne do auta to sprawdzić i zaraz napisze.

No i już. Chyba alternator do wymiany bo teraz jak byłem odpalić to patrze pod maske a tam iskry sypią się z alternatora. Szybko zgasiłem i zapaliłem jeszcze raz i było ok. Więc to chyba on jest winowajcą.

Opublikowano

Tak jak mówisz. Padł regulator i w alternatorze te diody prostownicze i jeszcze coś tam spaliło się. A łożyska się rozsypały. Znajomy już mi to wszystko zrobił. Dzięki za informacje :) Pozdrawiam.

Ps. szukam pompy ABS bo w pompie co są zaworki które sterują danym kołem wyskakują błędy. I kontrolka od ABS się zapala. Jak by ktoś miał byłbym wdzięczny i proszę na priva kontakt.

Temat można zamknąć.