Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. niedawno zauważyłem okresowy siwy dym z rury wydechowej. Dziwne jest to, ze raz kopci a raz nie. Pierwszy raz zauważyłem okolo 2 tygodnie temu. Przy ruszaniu na ciepłym silniku zostawiłem za soba dosyc duża chure siwego dymu, myslalem ze to jednorazowe i nie ma sie czym przejmowac. niestety nie bylo to jednorazowe i zdarza sie coraz czesciej:-( czy to oznacza ze turbina kończy żywotność czy moze dym bys spowodowany czyms innym. Z gory dziekuje za odpowiedz
Opublikowano
Synu to normalne przy niskich temperaturach. Poczytaj trochę makulatury na temat pary wodnej w wydechu, jazdy na krótkich odcinkach itp itd. :wink:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Synu to normalne przy niskich temperaturach. Poczytaj trochę makulatury na temat pary wodnej w wydechu, jazdy na krótkich odcinkach itp itd. :wink:

Kolego co ty za głupoty wypisujesz?? jaka para wodna?? i gdzie masz te niskie temperatury " dwa tygodnie temu" jak nie wiesz co napisać to lepiej nic nie pisz i nie rób spamu...

Opublikowano
Witam. niedawno zauważyłem okresowy siwy dym z rury wydechowej. Dziwne jest to, ze raz kopci a raz nie. Pierwszy raz zauważyłem okolo 2 tygodnie temu. Przy ruszaniu na ciepłym silniku zostawiłem za soba dosyc duża chure siwego dymu, myslalem ze to jednorazowe i nie ma sie czym przejmowac. niestety nie bylo to jednorazowe i zdarza sie coraz czesciej:-( czy to oznacza ze turbina kończy żywotność czy moze dym bys spowodowany czyms innym. Z gory dziekuje za odpowiedz

Kolego opisz dokładniej w jakich sytuacjach zauważasz kopcenie. Czy tylko przy ruszaniu z miejsca na ciepłym silniku czy tez na zimnym? a jak zachowuje się w czasie przyspieszania?

Opublikowano
Filtr separatora 95% przypadków, a jeśli nie wiesz kiedy był wymieniany to lepiej z całą obudową.... filtr co 50 tyś a całośc co 100 tyś. poszukaj na allegro wymiana jest prosta i znajdziesz ją w dziale DIY.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Kolega pisze że dym jest siwy a przy zapchanej odmie dym jest jasno niebieski, błękitny...przerabiałem to ostatnio u siebie. Jeśli odma nie była wymieniana to oczywiście ją wymień, w ASO 223zł. Jeśli to nie pomoże to podepnij się pod kompa i sprawdź wtryski, może któryś cieknie...