Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

1...obecnie oryginalne felgi i na nich śruby i czy na tych samych śrubach mogę założyć stalowe :?:

2...do tego dystanse H&R(też na lato) w opisie są wymiary 30mm na osi = 15mm na kole....założe koło bez problemów :?:

opony 205/55/16

Opublikowano

Moglbys opisac dokladniej twoj problem, bo nie do konca zrozumialem?

"obecnie oryginalne felgi i na nich śruby i czy na tych samych śrubach mogę założyć stalowe" - wydaje mi sie ze powinno pasowac, nie mam stalowek tylko dwa zestawy alu, wiec nie jestem na 100% pewien

"do tego dystanse H&R(też na lato) w opisie są wymiary 30mm na osi = 15mm na kole....założe koło bez problemów" - o ile zrozmialem, to pytasz czy zmiesci sie kolo? to zalezy od ET i szerokosci twoich felg. Ale jak masz ori 16" to wydaje mi sie ze 15mm na strone to nie problem. Ale mysle ze zmiescilo by sie wiecej niz 15 mm na kolo - to moze lepiej odrazu zalozysz szersze dystanse? A co do srub, to jesli dystanse sa tylko takie z dziurami przez ktore przechodzi sruba, to wydaje sie logiczne ze sruby musisz kupic takie jakie masz teraz tylko o 15mm dluzsze.

Opublikowano
Moglbys opisac dokladniej twoj problem, bo nie do konca zrozumialem?

.....czy śruby z alu będą pasować na ori stalowe 16 :?: ....

"to wydaje sie logiczne ze sruby musisz kupic takie jakie masz teraz tylko o 15mm dluzsze.

..śruby są w komplecie z dystansami

to moze lepiej odrazu zalozysz szersze dystanse?

max. ile mm. można poszerzyć :?:

Opublikowano

- sadze ze beda pasowac sruby na stalowe, ale nie mam stalowych wiec moze wypowie sie ktos kto jest pewien

- wiec jak sruby masz w zestawie z dystansami a pytasz tylko czy do felgi ori 16 mozesz zalozyc dystanse 15mm ... to tak, mozesz zalozyc takie dystanse. mozesz tez wiecej.

- niewiem ile dokladnie. powiedz dwum wiekszym ziomkom zeby sie wpakowali do bagaznika, tak zeby tylnie kolo sie schowalo w nadkolu i zobacz ile mozesz wysunac kolo na zewnatrz dystansami zeby nie tarlo.

Opublikowano
- sadze ze beda pasowac sruby na stalowe, ale nie mam stalowych wiec moze wypowie sie ktos kto jest pewien

..właśnie wolałbym się upewnić niż z.je.b.k.e dostać :lol:

..co do dystansów to może ktoś ma tabele lub sam sprawdzał ile na max.można wysunąć..

Opublikowano

U mnie śruby pasowałyby z alu 17" do stalowej dojazdówki 17" z E46 330Ci ale dojazdówka opiera się o zacisk hamulcowy.

Dlatego muszę podkładać dystans, co znowu wymusza użycie śrub dłuższych o grubość dystansu - więc śruba pasuje ale tylko gdy nie musisz użyć dystansu. Alem napisał... :roll:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Mam orginalne felgi 17 cal - ET 34 , opony 225/45 i dystanse 2x 17mm założone tylko na tylnej osi i jest na styk moim zdaniem. Teraz tył stoi prawie identycznie jak przód. POZDR
Opublikowano
Ale jak masz ori 16" to wydaje mi sie ze 15mm na strone to nie problem. Ale mysle ze zmiescilo by sie wiecej niz 15 mm na kolo - to moze lepiej odrazu zalozysz szersze dystanse?

Jeśli "ori 16" to styling 156, to wczoraj przymierzyłem u siebie dystanse 25mm. Wchodzą wg mnie idealnie, wygląda to tak:

http://img29.imageshack.us/img29/9311/felgi1h.jpg