Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jechałem dzisiaj E30 etą i zaskoczył mnie drążek zmiany biegów, który był zupełnie luźny, nawet przy wrzuconym biegu się można było nim "pomajtać". Tzn. nie chodzi o to że na wybojach latał w jedną i drugą, zresztą nie wiem, nie patrzyłem, tylko o to, że w ręku chodził bardzo lekko i miałem trochę problemu z trafieniem w biegi, tak że próbowałem ruszać z trójki. Czy taki luźny drążek jest normalny w tym modelu, czy to taki egzemplarz się trafił?

Opublikowano
Witam,

Jechałem dzisiaj E30 etą i zaskoczył mnie drążek zmiany biegów, który był zupełnie luźny, nawet przy wrzuconym biegu się można było nim "pomajtać". Tzn. nie chodzi o to że na wybojach latał w jedną i drugą, zresztą nie wiem, nie patrzyłem, tylko o to, że w ręku chodził bardzo lekko i miałem trochę problemu z trafieniem w biegi, tak że próbowałem ruszać z trójki. Czy taki luźny drążek jest normalny w tym modelu, czy to taki egzemplarz się trafił?

zapewne brakuje sprężynki odbojnikowej przy lewarku :mrgreen:

Opublikowano

TO nie sprężynka.

Wyrabia się kilka elementów lwarka zmiany biegów, jakby ktoś przy okazji mógł napisać co i jak, Panie na Narbutta wycieniły to na CHYBA 180zł + 20zł u ślusarza - poleconego - wie o co biega. Marcin z Ostroroga mówił że cośtam jakośtam taniej to załatwia....

Pozdr.

Opublikowano

Jak szukasz nowego mechanizmu zminy biegów to polecam allegro cena ok 50-80zł Przyczyną może być cieżka reka poprzedniego właściciela. Całość nie jest droga ale żeby wyminić trzeba sciagać wał i nieźle sie nadłubać.

[/u]Do werbetti : Gdzie jest ta sprężynka ?

Opublikowano
tam wyrabia sie taka gumowa tuleja mozna ją kupic na szrocie. I skrzynia bedzie chodzila jak nowa.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
Caly układ składa sie z dużej ilosci cześci żeby wyjasnic wszystko jasno jutro postaram sie załączyc dokładny schemat całego mechanizmu zmiany biegów z opisem poszczególnych czesci