Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam nawigacje 16:9 + wzmacniacz bm24.

Ostatnio jeździłem trochę e46 z HK, i po ponownym uruchomieniu swojego zestawu było mi smutno ...

Czytałem trochę o rozwiązaniach, ale jakoś nic mi nie przypadło do gustu.

Gdybym miał zwykłe radio, to bym wymienił na inne i problem z głowy.

Ale ciężko mi wypruć całość, zwłaszcza, że kolejną e39tke chciałem mieć właśnie z navigacją.

Mam taki pomysł, aby wymienić tylko głośniki na inne - jeśli tak to na jakie

druga opcja to wyciągnąć RCA z bm24, i wstawić jakieś głośniki zasilane wzmacniaczem.

Teraz pytanie, czy to coś da, jeśli i tak pozostanie fabryczne radio ?

Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano
Jeżeli wyciągniesz sobie wyjście z radia bądź głośników na wzmacniacz to spokojnie zaspokoisz swoje uszy. Z serii nic nie zrobisz bo niestety seryjne radia w e39 miały zbyt małe wzmacniacze bodajże 25w. Ja u siebie sygnał wyciągnąłem z tylnych głośników, żeby nie przeprowadzać kilometrów kabli i zachować estetykę. W Półce tylnej znalazły się 2 sony Xplody z syczkami, a w bagażniku skrzynia basowa. Dźwięk się poprawił i to i niebo. Tylko u siebie wykorzystałem 2 wzmacniacze, żeby oddzielnie sterować skrzynią i głośnikami. Powodzenia i miłej zabawy bo osobiście uwielbiam bawić się z audio :D
Opublikowano

no to okej, RCA sobie wyciągnę tak:

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1643672

cztery kanały, dwa pójdą na przód dwa na jakiś sub.

teraz: ktoś ma jakiś fajny pomysł na suba? mam turasa, lubię sobie robić z niego łóżko mobilne, czasem coś większego przewieść, więc nie chcę nic dużego, zajmującego miejsca. widziałem nad akumulatorem, no w sumie ciekawe rozwiązanie. Ale może ktoś ma jakiś inny pomysł ? mam butle w kole, więc w koło nie da rady. nie musi to gwoździ wbijać, oby delikatnie dudniło. może jakoś pod siedzeniem ?

teraz tak, głośniki jakieś 13 w fabryczne trójkąty ? myślę, żeby je trochę obkleić matą app. a jak tak to jakie głośniki ?

nie wywiercę otworów w boczkach, chyba, że znajdę jakieś używki w szarej skórze za czapkę drobnych.

no i jakie głośniki do tego ? mam fajny zestaw vibe se-k60 odseparowane, no ale 16.

dadzą rade jakieś 13? czy kombinować z 16 od razu ?

no i jaki wzmak? z góry dzięki za jakieś propozycje - oczywiście nie jestem śpiewakiem operowym, nie mam zamiaru wydać na sprzęt nie wiadomo jakich pieniędzy, żeby było czyściej i lekko dudniło ;)

Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)