Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ma ktoś pomysł jak zrobić aby w gnieździe zapalniczki było napięcie również po zgaszeniu silnika :?: :?:
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano

1. Być może, da się to zakodować w module JBE lub CAS.

2. Podłączenie pod stałe źródło zasilania + zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221015340973&ssPageName=STRK:MESE:IT.

3. Jeżeli masz instalację pod telefon (w podłokietniku), to tam napięcie pozostaje również po wyłączeniu silnika. Mam uchwyt dedykowany do telefonu, ładuje się cały czas. Możesz podciągnąć kabelki z tamtego miejsca. Moim zdaniem, najbardziej pewne rozwiązanie.

Opublikowano
Tak mam instalację na telefon. Te rozwiązanie będzie najtańsze i chyba najprostsze. Dzięki za pomoc bo ciągłe odkurzanie przy włączonym silniku jest trochę denerwujące.
Opublikowano

No odkurzacza, to akurat bym tam nie podłączał, myślałem, że masz na myśli co najwyżej radio CB :D Zrób sobie przejściówkę i podłącz się pod klemy pod maską. Nie wiem skąd ciągnięte jest zasilanie do telefonu, najprawdopodobniej pośrednio przez moduł TCU w bagażniku. Możesz coś upalić tym sposobem.

Pozdrawiam

Opublikowano
:cool2: Dziś zamawiam gniazdo i zaczynam działać.