Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój dziadek kupił peugeota rocznik 2008 kupił go z przebiegiem 3 tys km (ktoś kupił i sprzedał po 2 miesiacach dzisiaj nie ma nawet 50 tys wiec można trafić :lol: jak będzie chciał go sprzedać to i tak nikt nie uwierzy w realność tego przebiegu :mrgreen:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja ma jeszcze mniej niż ta z ogłoszenia, chociaż trochę młodszą mam ale i tak nie sprzedaje dopóki nie nabije 250k, bo kto uwierzy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja ma jeszcze mniej niż ta z ogłoszenia, chociaż trochę młodszą mam ale i tak nie sprzedaje dopóki nie nabije 250k, bo kto uwierzy?

Rozsądnym jest majac dobre uzywane auto , stare a z małym przebiegiem trzymac je ile sie da i eksploatowac długo.

Kiedys sprzedawałem Peugeota 10-letniego z org. przebiegiem 92 tys km. 95% dzwoniących wciskało mi ze przebieg na pewno o 100-200 tys wiekszy. No bo takie auta dominują na rynku. To jeszcze bylo w czasach, gdy nie bylo dostepnej bazy cepiku.

Ale pierwszy oglądający który przyjechał dokladnie obejżal auto, sprawdził i sam przyznal że auto ktore ma 90 a 190 tys km wygląda zupelnie inaczej. Oczywiscie na zdjeciach sie tego nie pozna zazwyczaj, trzeba zweryfikowac osobiscie.

To samo jak sprzedawalem 14 letnie e39 z przebiegiem 150 tys km. Pierwsi oglądający wzięli. Ale to bylo M5, ktore zazwyczaj jest autem drugim lub trzecim w domu. Nikt tym nie jezdzi na codzien po bulki czy z dziecmi do przedszkola.

Z dieslami ma się jednak sytuacja zupelnie inaczej. 99% osób kupuje je po to zeby tluc kilometry. Nic w tym dziwnego. Jakby nie musieli tłuc kilometrow to by wzieli dużą benzynę typu V8.

Dlatego o ile benzyniak 10-15 letni z przebiegiem 150 tys km sie zdarza, a czasem nawet i mniejszym, to diesel z takim przebiegiem jest po prostu jak igla w stogu siana.

No i majac takie 320d czy 530d z takim przebiegiem, to az zal sprzedawac. Bo to zaden przebieg na takie solidne auta, a kasa jaką sie wezmie za taki samochod jest mała.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz rację, dlatego pomimo, że choruję na e92 325i, to wstrzymuję się ze sprzedażą aktualnej, bo tanio nie sprzedam, a drogo nikt nie będzie chciał kupić. Potrzymam jeszcze rok, może dwa, dobije do tych 200tys. i może się rozejdzie po kolegach, rodzinie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawy egzemplarz, na pewno warty zainteresowania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

witam, przeglądałem ten temat bo chciałbym na swoje BMW kupić właśnie E46 tylko mam kilka pytań:

1. Który silnik wybrać bo jedni polecają 1,8 inni 2,2 chodzi mi o to by mało palił (najlepiej by dobrze sobie radził z LPG)

2.Czy E46 jest łatwy do modyfikacji (tzn. montaż radia 2DIN, montaż elementów sportowych itp.) wybaczcie ale mechanika samochodowa to dla mnie czarna magia więc najlepiej jakby był łatwy w naprawie i modyfikacji XD

3.Jak wygląda kwestia awaryjności i na co zwrócić uwagę by przy zakupie lub nie długo po nim nie mieć nie miłych niespodzianek i nie zrazić się do BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki budżet? Jaka buda Cię interesuje? Zbyt ogólnie napisałeś, na modyfikacje (moc/moment) najbardziej podatne są diesle m47n oraz m57n. Radio 2 din to żaden problem, e46 jest wdzięczne w doposażaniu, wszystko jest na forach opisane a części łatwo dostępne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
budżet to około 10-12 tysięcy złotych (pod koniec tego roku) nie więcej. Nie chcę disli, obecne auto mam w dislu i ja już podziękuję. Interesuje mnie sedan, opcjonalnie comapct, coupe i combi odpadają.
Opublikowano

1. to sie zastanów czy ma mało palić czy nie, do gazu wszystkie się nadają (brak wtrysku bezpośredniego, jedynie polift 318 i 316 jest trudniej gazować ale da się) miedzy 1.8 a 2.2 masz ze 4l różnicy spalania więc ?

2. łatwy, są gotowe radia 2 din do e46, pełno zderzaków, spojlerów. E46 jest chyba najłatwiej modyfikowalnym autem, masz dziesiątki dyfrów, nawet ci szpere zrobią 25% albo 40%, różne zawieszenia, sportowe, miekkie, twarde, niższy wyższe, hamulce miliony rodzajów, gotowe zestawy zawieszeń. Nawet w drift możesz iść.

3. jak każde inne auto lecz czasem czesci droższe. Kupisz padline to dorzucisz 5 - 10tys, kupisz dobre to dorzucisz 3tys. Wiec jak już doprowadzisz auto do dobrego stanu mechanicznego to ci nie zostanie na spojlery :mad2:

a reszte się dowiesz jak przeczytasz wszystkie strony tego tematu.

szukam
Opublikowano (edytowane)

3.0 w dieslu w miarę dobrym stanie ciężko znaleźć wiem bo też szukałem każdy oglądany egzemplarz po przygodzie nie mowie tu o jakieś obcierce parkingowej czy tym podobnym.

2.0 łatwiej znaleźć choć też nie jest łatwo poprostu jest ich więcej. Koszty eksploatacji w ciągu 2.5 roku:

-czyszczenie wtryskow 1000zl

-klocki przednie coś około 200zl

-pompka progowa 150zl używka

-sprezyny 500 zł

-chlodnica wody+nowy plyn 400zl

-termostat glowny 170zl

-odma coś około 150zl

-do tego oleje i filtry co 10tys czyli około co 6 miesięcy

Myślę że nie jest źle jak na ten czas użytkowania.

Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

sobie wejdź i poczytaj raporty spalania 1.8 albo 2.2.

ja przez rok w 3.0d 8tys nie dotykając wtrysków, dwumasu, czy turbiny. Normalna obsługa.

szukam
Opublikowano
Przez pierwszy rok tez nic nie tykalem :roll: wtryski to w sumie mój kaprys :8) przez rok 8 tys robisz mało jeździsz :wink: ja nie wiem skąd nabijam około 20 tys rocznie a wydaje mi się ze mało jezdze :lol:

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie 8 tys. km przez rok tylko 8 tys. pln wydane na auto przez rok czasu :lol:

Tutaj też fajna opcja 2.0 diesel . Pytanie czy warto interesować się 3.0 ? Co bardziej ekonomiczne i w utrzymaniu no i niezawodności.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e46-320d-150km-2003r-ID6zPL7f.html#c9fda78960

Po czym wnosisz, że fajna? Brak opcji bezwypadkowy, zmienione same zderzaki, jedna nerka czarna jak być powinna (środek) a druga chrom, opony kormoran, jakiś sznycel w postaci naklejek rzucił się na auto, mnie osobiście takie coś odpycha. Jak jesteś zainteresowany to załatw zdjęcie pod maską oraz vin.

Tańszy w utrzymaniu będzie ten, który będzie w lepszym stanie a ekonomiczniejszy z założenia jest 2.0d (niższe spalanie, mniej oleju, płynu chłodniczego, wtryskiwaczy, świec żarowych, mniejsze tarcze hamulcowe - można założyć koła 16-calowe, w 3.0d min. 17 cali). Ale oczywiście dynamika na duży plus w 3.0d m57n, w serii jest bardzo dobrze a po programie robi się wariat :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

wszystko znajdziesz jak poszukasz. Nie pytaj o takie podstawowe rzeczy.

2l masz albo cztero albo szesciocylindrowy i różnica jest duża w ilości oleju.

na wymiane do r6 potrzebujesz kupić chyba 7l bo ponad 6 wchodzi.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest to m-pakiet, ale wersja dość ciekawa. Wygląda mi to na lifestyle (nerki, charakterystyczna tapicerka, ciemny sufit, ramki chrom na zegarach. Zmienione zderzaki, progi oraz listwy progowe wewnętrzne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I lewa i prawa listwa ma znaczek m

🙃🙃