Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym kupić BMW e46 318i benzyna , sedan czy coupe bez różnicy.

W cenie 10-11tyś da rade coś kupić? Czy lepiej dać sobie spokój?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da radę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Myślę że przedlifta w sedanie spokojnie znajdziesz a może i uda się trafić sensownego polifta (za 12 tysięcy widziałem ostatnio polifta 316i który nie był ulepem). Najlepiej szukać od kogoś kto miał taką kilka lat, kupił coś nowszego i się teraz pozbywa E46. Uważaj tylko na ogłoszenia "od fanów marki", którzy po pół roku pozbywają się E46, bo okazało się że samochód nie jest w takim dobrym stanie jak handlarz chwalił, a koszta utrzymania okazały się być nieco wyższe niż w ich poprzednim golfie III... Licz się też z tym że w takim kilkunastoletnim E46 na starcie będzie do zrobienia maglownica, podpory wału i pół zawieszenia. Chcesz kupić M43TU B19 czy N42 B20? Ja bym brał jeszcze pod uwagę M52TUB20 jak mówimy o przedliftach.
DSC_3573c_mini.png
Opublikowano

Witam wszystkich jako że jestem nowy na forum.

Przymierzam się do zakupu E46 330i. Po bezowocnych poszukiwaniach innych aut z V6 postanowiłem skierować swe myśli na rzędową szósteczkę z Bawarii. Auto musi być w budzie kombi i mieć manualną skrzynię, oczywiście bez żadnego gazu(LPG=herezja-osobiste zdanie). po wstępnych poszukiwaniach wpadła mi w oko ta konkretna sztuka:

http://allegro.pl/bmw-330i-m-pakiet-full-opcja-po-oplatach-zobacz-i6859025878.html#thumb/2

Czy ktoś z tego szacownego grona widział może to autko osobiście/coś może powiedzieć o tym handlarzu? na co szczególnie zwracać uwagę kupując ten konkretny model i silnik?

Opublikowano (edytowane)
Mam możliwość kupić e46 320d 2000r lecz ma delikatną usterkę a mianowicie problem z rozrusznikiem glosno chodzi i czasami przeskakuje oraz auto czasami traci swoja moc po czym po chwili wraca lub po zredukowanie biegu. Jest ktoś w stanie mniej więcej dac propozycje co to może być i ewentualne koszty naprawy w jakimś najgorszym wypadku ? Z góry dzięki za odp. ;) Edytowane przez PanS
Opublikowano
Piszesz jak laik w tematyce mechaniki samochodów czyli to auto nie dla Ciebie bo możesz w niego włożyć 3-6 tys. chyba że kupujesz za cenę złomu i chcesz się mechaniki nauczyć. Jak potrzebujesz auta na co dzień to zapomnij o nim. To może być auto dla młodego pasjonata co ma warunki do grzebania w aucie i ma dostęp do złomu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja na twoim miejscu zanim bym się wybrał, potwierdziłbym przebieg. Jeżeli jest realny to auto musiało mieć jakieś przygodny. Cena w stosunku do silnika, wyposażenia, przebiegu jest śmiesznie niska. Byłbym podejrzliwy. Masz VIN?

Poza tym sprzedaje to pan handlarz: może to coś oznaczać, a równie dobrze nie musi nic oznaczać. Brak zdjęć spod maski: może to coś oznaczać, a równie dobrze nie musi nic oznaczać. Zdjęcia robione tak, żeby nie pokazać całego siedzenia kierowcy. Grill nieoryginalny. Stary model felg i chyba opony zimowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stary model felg

Co masz na myśli? To są zimowe felgi (7 cali) dla 330i/d dla przed i poliftowych e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Methanex, kombinujesz jak koń pod górkę , jesteś kupującym czy sprzedającym ? Już o to auto zapodałeś w dziale oceny aut z ogłoszenia ale bez nr VIN i Ci wątek zamknięto.

Jak jesteś prawdziwym kupującym to zacznij od nr VIN bo inaczej szkoda czasu i benzyny , chyba że w ramach wycieczki i okazji przejechania się innym samochodem.

Odnośnie tego samochodu to na 95% wtopa a na 5% okazja

..........................................................................................

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To są zimowe felgi (7 cali) dla 330i/d dla przed i poliftowych e46.
Hmmm :roll: widocznie coś pomyliłem. Wydawało mi się że są z poprzedniego modelu. Czyli zgadzałoby się że opony zimowe, w połowie lipca? :roll:

Odnośnie tego samochodu to na 95% wtopa a na 5% okazja
Okazje tak długo nie "wiszą".
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokaldnie ja szukalem sowjej e87 ponad rok i na auckji byla kilka godz,e46 szukalem bardzo krotko ale wyskoczyla i zaraz jechalem po nia :norty:
Opublikowano

Dobry Znajomy ściągnął ze Szwajcari e46 touring 330xi uderzoną w tył. Zderzak + klapa do roboty. Prawie już skonczył robić, delikatnie uderzona.

rok 2004 , przebieg 216tys , serwis do samego końca. Bać się e46 z tym napędem xi ? Przyznam , że po ostatniej przygodzie z a8 d2 jestem lekko zniesmaczony samochodami , ciągle tam się coś działo , jakieś pierdółki itp.

Po kupnie e46 od razu wymieniam olej w silniku , filtr plus wszystkie oleje w mostach i dyfrze . Da się jakoś sprawdzić w jakim stanie jest silnik m54b30?

Opublikowano

Witam Panowie, poluję na e46.

Zaciekawiły mnie dwie opcje, chciałbym Was spytać czy ta cena jest okej? Czy widzicie coś podejrzanego w tych ofertach?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-170km-sport-prosto-z-niemiec-ID6yY75z.html

druga to

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e46-najbogatsza-wersja-2-0i-143km-ksenonwebastoklimaskora-ID6yZcnd.html

Co byście mi doradzili?

Dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano
Co byście mi doradzili?

Poczytać ten dział aby się dowiedzieć jak sprawdzić historię serwisową z przebiegiem km.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Panowie, poluję na e46.

Zaciekawiły mnie dwie opcje, chciałbym Was spytać czy ta cena jest okej? Czy widzicie coś podejrzanego w tych ofertach?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-170km-sport-prosto-z-niemiec-ID6yY75z.html

Nerki powinny być całe w chormie, nic dziwnego, że świeżo obszyta kierownica wygląda jak nowa :roll: gałka też wygląda na nową i niestety plastikową.

Najbogatsza wersja :lol: lampy z tyłu to jakieś chinole, które postarzają tego polifta, listwa na klapie powinna być w kolorze, gałka zmiany biegów pasuje jak świni siodło, fotel kierowcy rozpruty na szwie.

Ciekawe z tą dwustrefową klimatyzacją..listwy ochronne polakierowane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam, od dłuższego czasu planuje kupno auta i mam dylemat pomiędzy Bmw e46 2.0 diesel 150km a Audi a4 b6 1.8t 163km, może ktoś z obecnych na forum miał te 2 auta bądź zna się i mógłby mi doradzić. Moja sytuacja wygląda następująco na auto chce przeznaczyć 20k, miesięcznie robię około 2tyś 70% trasa 30% miasto, więc wiadomo że musi być to diesel bądź gaz potrzebuje auta niezawodnego takiego żeby dysponował mocą ale też spalanie nie było zbyt duże. Proszę o jakieś rady, sugestie odnośnie wyboru z góry dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano
Ale dlaczego wybierasz między E46 2.0 diesel a Audi 1.8T benzyna? Powinieneś wybierać raczej między E46 z R6 pod maską (np. 2.0 lub 2.2) a tym 1.8T w Audi jeśli szukasz benzyny lub E46 320d (2.0) a Audi 1.9 TDI lub 2.5 TDI jeśli szukasz diesla.
Opublikowano
Dlaczego tak wybieram? Ponieważ nie interesują mnie motory benzynowe w BMW jedyny który jest rozsądny to 2.8 lecz ubezpieczenie za niego w moim przypadku jest za drogie. Wybór padł albo na diesla w BMW albo na LPG w audi tylko ciężko mi wybrać i dlatego też potrzebuje opinii osób które miały tę auta i potrafią powiedzieć coś w tym temacie
Opublikowano
Dlaczego tak wybieram? Ponieważ nie interesują mnie motory benzynowe w BMW jedyny który jest rozsądny to 2.8 lecz ubezpieczenie za niego w moim przypadku jest za drogie. Wybór padł albo na diesla w BMW albo na LPG w audi tylko ciężko mi wybrać i dlatego też potrzebuje opinii osób które miały tę auta i potrafią powiedzieć coś w tym temacie

Ja się dziwię że nie ma podpiętych takich kluczowych tematów tylko 730 stron przerabiania w kółko tego samego. Podziwiam ludzi którzy non stop to samo tłumaczą jak zacięta płyta. Powinniście mieć za to płacone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam dylemat pomiędzy Bmw e46 2.0 diesel 150km a Audi a4 b6 1.8t 163km

Bierz bmw, ten silnik odpłaci się niskim spalaniem przy takich przebiegach/trasach i mocy wystarczy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL