Skocz do zawartości

320d Tylny, zewnetrzny bieznik opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem ktory polega na scieraniu, zuzywaniu sie bieznika w lewej tylnej oponie. Dodam ze bieznik sciera sie od strony zewnetrznej. Srodkowa czesc jest w miare ok, wewnetrzna tez, tylko ta zawnetrzna zostala zdarta do zera. Z prawej strony nic sie nie dzieje, oponka zuzywa sie rownomiernie. Co moze byc powodem? Prosze o pomoc i jakies wskazowki.

Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
sprezyny i amorki nowe. No wlasnie musze sie wybrac na zbieznosc, ale cos mi tylem i tak jakby rzucalo. Na przegladzie jak bylem jakis czas temu to nic nie powiedzial gosciu zeby bylo cos nie tak.
Opublikowano
Pierwsze co to powinieneś podjechać na zbieżność. Tylko nie jedź do jakiegoś mechanika co na oko Ci to ustawi :P Na stacjach diagnostycznych mają teraz naprawdę fajny sprzęt do ustawiania zbieżności 3D. Na przeglądzie powinni Ci powiedzieć, że coś z oponami się dzieje ale wiadomo jak to niektórzy pracują i może nie miał siły spojrzeć na oponę ;)
Opublikowano

No pojade pojade:) mam nie daleko fajna stacje diagnostyczna Ktora obsluguje komunikacje miejska MPK. Maja fajny sprzet wiec zobaczymy co pokaze. Mam nadzieje ze bedzie to tylko zbieznosc.

Dziekuje za zainteresowanie.

Opublikowano
Hmmm w nic nie przywalilem ale kiedys mialem taki przypadek dosyc ostry poslizg bokiem tyle ze to bylo prawa strona. Jak autko stoi zauwazlelm jakby kolo bylo lekko odchylone. Nie jest ustawione tak jak prawe tylko pod ukosem.
Opublikowano
Podłączę się do tematu, z tego względu, że jest rozmowa o tylnym lewym kole. Ja mam taki problem, że coś mi puka z z tamtego właśnie miejsca. Problem jest na tyle upierdliwy, że nie mogę znaleźć co jest nie tak. W tamtą sobotę byłem u mechanika, sprawdziliśmy wszystkie tuleje, sprężyny, mocowania i wszystko wydaje się ok, później pojechałem na stację diagnostyczną i tam dość długo auto było szarpane na szarpakach i nie znaleźliśmy żadnego luzu, ani miejsca skąd mogłoby dochodzić stukanie. Czy ktoś miał podobnie, albo ma pomysł na co zwrócić szczególną uwagę? Stukanie jest jakby takie bardziej głuche, jakby stukać młotkiem w drewno, objawia się na większych dziurach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Górne mocowanie amortyzatora??? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.