Skocz do zawartości

E39 523i Problem z odpalaniem na ciepłym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiele podobnych tematów już przeczytałem,ale wciąż nie mogę znaleźć rozwiązania dla mojego problemu.

Posiadam BMW E39 523i A + LPG sekwencja z 1996r

Otóż co sie dzieje:

Dodam jeszcze,że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach,wiec proszę o wyrozumiałość,postaram się to opisać w sposób najprostszy.

Po wymianie silnika u mechanika,wystąpił następujący problem..silnik na zimnym palił od kopa,a na ciepłym cieżko było go odpalić..szarpanie gubienie obrotów i gasł. Po jakimś czasie problem ustąpił,wszystko działało i nic sie nie działo.

Pare dni później,pewnego pięknego dnia,schodzę do samochodu,odpalam,a po chwili auto gaśnie..po ponownej próbie uruchomienia..nic.

Rozrusznik robi obrót i dalej nic,silnik nie odpala,a rozrusznik dalej nie kręci.Po przekręceniu kluczyka pokazują się błędy od świateł parkowania. Na drugi dzień spróbowałem znów,auto po kilku próbach odpaliło,ale za chwilkę zgasło i tak kilka razy. Tego samego dnia po kilkukrotnych próbach odpalenia usłyszałem jak by strzał gdzieś w okolicy wlotu powietrza,potwierdziło się to,gdy kumpel staną przy otwartej masce,a ja próbowałem odpalać. Wyjąłem świece i wyczyściłem,bo ktoś mi to zalecił. Po tym zabiegu auto odpaliło,lecz dopiero po paru próbach,i chodziło..niby normalnie,trochę zakopciło zaraz po odpaleniu,po zgaszeniu,nadal nie dał się odpalić. Gdzieś czytałem o podobnym problemie,ale to był 530d i tam był problem z wtryskami. Czy ten sam problem mógł sie pojawić w aucie z benzyną?

Proszę o jakieś rady i pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź i jakieś wstępne rady. Jeszcze jedno pytanko przed tym,jak podłączę Bunię pod kompa. Jeżeli to odma,to wykaże jakiś błąd na kompie?