Skocz do zawartości

E36 316 1995 kontrolka ABS, klocków i "pikanie"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e36 316 compact 1,6 z gazem 1995r. Pisze do Was ponieważ w aucie pali się kontrolka ABS-u i klocków, poprzedni właściciel wymieniał klocki latem i powiedział ze kontrolka klocków się pali gdyż gdy jechał wpadł w jaks dziurę i kontrolka się zapaliła i po prostu ona jest zepsuta nie klocki (osoba ta jest w miarę zaufana wiec wątpię aby kłamała- lecz wiadomo wszystko jest możliwe). Pali się również kontrolka ABS-u i tutaj nie wiem co to może oznaczać dlatego do was pisze, jak również auto po chwili jazdy czasem dłuższej czasem krótszej "pika" nie wiem czym to pikanie jest spowodowane? Palącą się kontrolką ABS-u, klocków czy też może coś innego?

Czy w tym bmw auto "pika" gdy ma np. za mało benzyny? Przepraszam że takie głupie pytania zadaje ale niestety jestem laikiem w tych sprawach.

Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc.

Opublikowano

Witam

Może to zabrzmi śmiesznie ale ja kilka dni zastanawiałem się co mi pika, gdy kupiłem swoją bunię, aż stwierdzilem że to zegar elektroniczny. Nie doszłem do tego odrazu bo pika 1 minutę przed zmianą godziny na pelną. Życzę Ci by to było tylko to :) pozdrawiam